Tankoa S501 Vertige – luxus és elegancia

Minden álszerénységet félredobtak az olasz Tankoánál, amikor a Monaco Boat Show-n bemutatták Vertige névre keresztelt jachtjukat, amelyet minden idők legelegánsabb 50 méter alatti jachtjaként ajánlottak a nagyközönségnek.

A hajó teljes egészében könnyű alumíniumból készült, hiszen a cél az elegancia, a könnyedség megtartása volt. Persze a legjobb anyagfelhasználás mellett is jelentős vízkiszorítást produkál egy ekkora hajó, a Vertige üresen is 300 tonnánál többet nyom. Ugyanakkor a vevőnek az az elvárása, hogy a Vertige mindent tudjon, amit 500 tonnánál nagyobb társai, aligha maradt beteljesítetlen.


Merthogy a Vertige hatalmas teste ellenére dinamikus mozgású hajó. Utazósebessége eléri a 12 csomót, de akár 16 csomós suhanásra is képes.

Mivel luxusjachtról beszélünk, bárki elképzelheti, mennyi gondot fordítottak a tervezők és a kivitelezők arra, hogy a jacht vendégeit a legnagyobb luxus várja a fedélzeten. A kabinokon és a jelentős méretű szalonokon helyet kapott tornaterem, házimozi, egy hétméteres motorcsónak és két jetski is várja a szórakozni vágyókat a Vertige-en.


A Vertige valódi cruiser, 14 csomós átlagsebességgel több mint 4500 tengeri mérföldet képes megtenni kikötés nélkül.

(Hajóbemutatónkat teljes terjedelmében elolvashatja az Aqua Magazin legújabb számában.)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!