Lélegzetelállító szörfös helyek

Bemutatunk négy mesés tengerpartot, ahol az év bármely időszakában lehet szörfözni.


Pipeline – O’ahu, Hawaii
Pipeline a szörfölés Mekkája. Hat méter magasságig nyúló hullámokra lelhetünk itt, amelyek kiszámíthatatlanul tekeregnek, mintegy hívogatva a merész sportolókat. Kezdőknek azért ez még nehéz terep.

Mavericks – Kalifornia, Egyesült Államok
Mavericks a Half Boons-öböl sziklás tengerpartjának északi részén található, és egyszerűen ez a tökéletes hely a szörfözéshez. Gyakran több mint hét méter magas hullámok jönnek. A sport szerelmeseinek ezrei jönnek ide, hogy táncoljanak egyet a víz tetején és élvezzék a nagyszerű atmoszférát.

Cloud Nine – Siargao-sziget, Fülöp-szigetek
A Fülöp-szigetek a szörfölőknek pedig maga az édenkert. Ráadásul ez a hely ritkán van zsúfolásig tömve. Itt a hullámok jobbról balra haladnak, ellentétesen a világ többi részével.

Superbank – Aranypart, Ausztrália
El tudsz képzelni egy 500 méter hosszú hullámot? Azt mondják, ha végigjárod, 2 km-rel messzebb fogsz kilyukadni, mint ahol elkezdted. Az Aranyparton, egészen pontosan a Szivárvány-öböl déli részén található ez a varázslatos hely, ahol rengeteg amerikai szörfös van. Itt egy nap alatt meg lehet lovagolni annyi hullámot, mint máshol egy egész hét alatt.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!