Négy új szuperjachtot mutatott be a Benetti

A 2024-es Monaco Yacht Show-n tartott sajtótájékoztatón a Benetti gyártásért felelős vezetője, Sebastiano Vida négy új szuperjachtmodellt mutatott be.

A Monte-Carlói Hotel Hermitage-ban az új jachtokról szóló információk közzététele mellett a Benetti Csoport hangsúlyozta a fenntarthatóság iránti elkötelezettségét, a célok elérése érdekében jövőbeli kutatásaikat a ma elérhető leghatékonyabb megoldások megvalósításával kombinálják.

B.YOND

Az új B.YOND 57M és a B.YOND 40M a voyager sorozathoz csatlakozik. Mindkét modell korábbi sikeres darabok továbbfejlesztése Igor Lobanov (külső tervező) és a Bonetti/Kozerski Architecture (belsőépítészek) közös munkája nyomán. A B.YOND termékcsalád mindegyike a „felfedezőjachtok hangulatát” képviseli, miközben megőrzi a Benetti jachtok klasszikus eleganciáját.

A B.YOND 57M háromféle tat-konfigurációban kapható: a ’Beach’ nagyvonalú szabadtéri terasszal és medencével rendelkezik, az ’Air’ változaton helikopterleszálló kap helyet, míg a ’Water’ kivitel a lehető legtöbb tengeri felfedező felszerelés tárolására alkalmas.

A B.YOND 40M négy fedélzetet kap, ezek mindegyike egyedi funkciót tölt be, különböző lehetséges konfigurációkkal. A társasági terek mintegy 150 négyzetmétert foglalnak el, jellemzően a padlótól a mennyezetig érő üvegfalakkal.

MOTOPANFILO 45M

Az acél hajótesttel és alumínium felépítménnyel rendelkező MOTOPANFILO 45M a „Navetta” koncepció újragondolása, az RWD külső tervezői és a Lazzarini Pickering Architetti belsőépítészei alkották meg. A modellen mutatkozik be a Veranda Deck® koncepció, amelyben a főfedélzeti szalon három oldalról nyitható, az így létrejövő verandáról a medencére és a környező helyekre tekinthetünk szét.

B.LOFT

A Cassetta Yacht Design által tervezett új modell a kortárs lakóegységek hangulatát teremti meg egy megajachton, az alsó fedélzeten külön „víkendházzal”: a „beach club” továbbgondolásával jelentős mértékben bővíthetővé vált az alapterület. A belső terekben négy méter magas a mennyezet, ami a „Loft” koncepciókra utal vissza.

fotók: Benetti

forrás: charterworld.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!