Így készül egy felfedezőhajó

2016. november 22.
Címkék :

tempphoto-15Egy ötvenméteres zsebcirkáló példáján mutatjuk be az ötlet megfogalmazódásától a tervek bemutatásáig tartó néhány hetes folyamatot.

Olyan jachtnak álmodták meg, amellyel a világ bármely pontjára el lehet jutni, méghozzá teljes biztonságban, luxuskörülmények között. Az ötven méter hosszú Pocket Explorer 9,4 méter széles és 2,3 méterrel nyúlik a vízvonal alá. A rajzokon megjelenő formákat és vonalakat számítógéppel generálták.

IBYOuIAGQMiW1B4cJ74p_Barracuda-50m-Pocket-Explorer-yacht-concept-1280x720

A tulajdonos saját fedélzetet kapott, ide került a helikopterleszálló, hogy akadálymentes legyen a szárazföld és a hajó közötti közlekedés. A négy vendégkabin a főfedélzeten kapott helyet. Hátul a záró szekció mindkét oldalon nyitható, hogy a kedvünknek tetsző lépcsősoron jussunk a fürdőplatformra, hiszen elég rossz, ha az ember a hajó méretei miatt elveszíti kapcsolatát a tengerrel.

Fotografía de página completa

Lentre, az alsó fedélzetre szorították be a technikai részleget és a legénységi szállást. Ezáltal a személyzet kevésbé zavarja a vendégeket, miközben teljes hosszában könnyedén be tudja járni a hajót, attól függően, épp hol van dolga. Az itteni kabinok méretére sem lehet panasz, sőt lett külön pihenő- és étkezőrészleg.

Fotografía de página completa

Technikai adatok
Teljes hossz: 50 méter
Vízvonal hossza: 49,10 méter
Legnagyobb szélesség: 9,40 méter
Vízkiszorítás (üresen): 360 tonna
Vízkiszorítás (félig megrakodva): 420 tonna
Bruttó tömeg: 499 tonna
Hatótávolság: 8000 tengeri mérföld
Üzemanyagtartály: 85 000 liter
Édesvíztartály: 15 000 l

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!