Lehullt a lepel: új Ultima katamarán a Sunreef Yachtstól

A Sunreef Yachts a Cannes-i Hajókiállításon mutatta be Ultima katamaránsorozatának új zászlóshajóját.

Az Ultima 111 néven megismert, 33,8 méteres hajót a holland Phathom Studio tervezőirodával közösen tervezték, és a cég Ras al Khaimakhban található létesítményében fogják megépíteni.
„Minél nagyobb egy hajó, annál több rajta a megnyújtott forma és vízszintes vonal – magyarázta Fabian Henke, a Phathom Studio munkatársa a Sunreef Yachts sajtótájékoztatóján. – Igyekeztünk az Ultima 111-et megjelenését dinamikussá tenni, ebben az átlós vonalak voltak nagy segítségünkre.”

A vendégeket öt kabin várja, köztük a hajó teljes szélességét kihasználó tulajdonosi lakosztály saját terasszal és közvetlen kijutási lehetőséggel az előfedélzetre. A korábbi modellek vendégkabinjai az alsó fedélzeten voltak, de az Ultima 111 extra méreteinek köszönhetően át tudták helyezni őket a főfedélzetre, így jobb lett belőlük a kilátás. Ennek eredményeképp a hajótesteket „megkapta” a legénység, a négy kabinból az egyik a kapitányé.

A konyha a bal oldali hajótestben található, az onnan induló ételfelvonó a fő- és a felső fedélzetet is kiszolgálja. A felső fedélzeti társalgó jakuzziját napozóágyak szegélyezik, kicsit előrébb étkező és társalgó található. A fürdőrész („beach club”) ugyanazzal konfigurációval rendelkezik, mint a korábbi Ultima modellek, kihajtható oldalfalakkal, a hátsó garázsban pedig elég hellyel egy kismotoros és egy jet ski számára.

A specifikáció még nem végleges, de az Ultima 111 várhatóan eléri a 25-26 csomós maximális sebességet, sőt, készül belőle hibrid változat is.

(fotók és forrás: boatinternational.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!