Új hajógyárat nyitott az Egyesült Arab Emírségekben a Sunreef Yachts

A Sunreef Yachts hivatalosan is bemutatja új gyártóüzemét, amely része a közel-keleti terjeszkedési politikájának.

A térségben első, Dubajban nyitott értékesítési irodája után a Sunreef Yachts lerántotta a leplet az Egyesült Arab Emírségekben, Ras Al Khaimahban található gyártóüzeméről. A lengyel hajógyár megállapodást kötött a RAK Maritime Cityvel, hogy egy 65 ezer négyzetméteres telken világszínvonalú létesítményt alakít ki. A Sunreef Yachts alapítója, Francis Lapp azt állítja, a jelenleg 20 millió eurós beruházást jelentő létesítmény „gyorsan növekszik”, és képes a gdański hajógyárral azonos termelési szinten működni.

Az új létesítményben a jachtok teljes körű gyártására alkalmas infrastruktúrát építenek ki, festőüzemmel, valamint asztalos-, kárpitos- és rozsdamentes acél műhelyekkel, amelyek mindegyike a legmodernebb gépekkel és robottechnikával van felszerelve. A Sunreef szerint az első gyártó- és CNC-csarnokok már a befejezéshez közelednek.

„A stratégiai partnerségek szerves részét képezik az emírségek azon erőfeszítésnek, amely változatos erőforrásokkal ellátott, erős és stabil gazdasági rendszer kialakítására irányul. Ezt szem előtt tartva fejlesztjük Ras Al Khaimah kínálatát, hogy még több nemzetközi vállalatot vonzzunk ide, letelepedésük és gyarapodásuk után pedig terjeszkedjenek a globális piacokon” – mondta Saqr bin Saud Al Qasimi sejk, Ras Al Khaimah emírség jelenlegi uralkodója.

A Sunreef az új létesítményt globális terjeszkedési stratégiájának fontos lépéseként jelölte meg, megjegyezve, hogy a cég közel-keleti jelenlétének növelése mellett a cég ázsiai és ausztrál piacokkal való kapcsolatát is erősíti.

„A Ras Al Khaimahban gyártott egységek új szintre emelik a környezettudatos hajózást, és az iparágban elsőként alkalmaznak bizonyos technológiái megoldásokat” – mondta Francis Lapp, a Sunreef Yachts alapítója és elnöke. Köszönettel tartozunk RAK kormányának és az RMC vezetőségének felbecsülhetetlen támogatásukért, amellyel lehetővé tették ennek az álomnak a megvalósulását, és alig várom, hogy egy fényesebb jövőt építsünk itt a hajózás számára.”

A Ras Al Khaimahban gyártott első egységek között lesz a hibrid 55 Open Sunreef Power, amelyet először a 2022-es Fort Lauderdale-i Nemzetközi Hajókiállításon mutattak be. Korábban a hajógyár bemutatta a Sunreef 43M Eco modellt, amelynek második hajótestére 2023 januárjában, kevesebb mint két hónappal az első hajótest eladásának bejelentése után találtak vevőt.

(forrás: boatinternational.com, fotók: sunreef-superyachts.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!