Velencei-tavi mesék illusztrátora: Czikkely Panni

2024. július 21.
Címkék :

Sárgás-kékes pasztellek, ágak-bogak, nádasok, a víz titkos mesevilága elevenedik meg Czikkely Panni képein a Mesék a Velencei-tóról című gyűjteményes kötet írásaihoz kapcsolódva.

Czikkely Panni grafikus, illusztrátor, akinek munkássága tökéletesen passzolt a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola Mesék a Velencei-tóról című meseíró-pályázatának írásaihoz. Ez a már kész kötetben könnyen tetten érhető: az írások és az illusztrációk szerves egységet alkotva repítik a Velencei-tó világába az olvasókat. A pályázat legjobb alkotásaiból készült ez a mesekönyv, amelynek gyűjtését Panni is elolvasta, hogy ihletet merítsen a rajzoláshoz.

Panni formatervezőként végzett, de az illusztráció és a grafika lett élete fő csapásiránya. „Jelenleg Budapesten élek, a ZUGműhely nevű kis közösségi műhelyt vezetem, ahol szabadúszóként tevékenykedünk, plusz workshopokat szervezünk. Ez az egyik projektem, a másik pedig a Czikkcakk nevű márkám, amellyel főleg illusztrációimból készítek printeket, dizájntárgyakat – bögrét, táskát, egyebeket. A szabadúszó alkotás számomra igen kreatív és sokszínű elfoglaltság, mert lehetővé teszi azt is, hogy projektalapú munkákat vállaljak különféle ügyfelekkel. Jöhet bármi – könyvillusztráció, logótervezés és arculattervezés is. Így nagyon örültem, amikor ez a könyv megtalált, hiszen az egyik legnagyobb álmom, hogy elsősorban könyv- és mesekönyv-illusztrációval foglalkozzak” – meséli Panni.

Munkáit ma már közösségi oldalas aktivitásának köszönheti: „Főleg az Instagramon vagyok aktív, ahol nagyjából kilenc éve aktívan megosztom a munkáimat. Bármilyen felkérés, egyedi projekt érkezik az életembe, arról rendszeresen kommunikálok, persze egyéb közösségi platformokon is. Ennek köszönhetően érkezik a legtöbb megkeresésem, tehát igyekszem portfólióként is kezelni az oldalaimat.”

Czikkely Panni munkái valóban megszólítják a nézőt, s mint mondja, számára az a fontos, hogy „érzelem és lélek” legyen bennük. „Ebben bízom és hiszek – mondja mosolyogva, s büszkén tartja kezében a Mesék a Velencei-tóról című kötetet, melynek címlapján is az ő illusztrációja látható: egy vörösben úszó naplemente a tóparton, madarakkal, nádasokkal. Aki látott már naplementét a Velencei-tónál, érzi a valóságot a vibrálóan meseszerű színek és vonalak mögött. Merthogy tényleg ennyire lenyűgöző a valóságban is.”

(velma.hu)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!