213 millió euró lett a 2022-es Golden Globe Race médiaértéke

Tavaly szeptember 4-én 16 vitorlázó vágott neki a megállás nélküli vitorlás retro szólókalandnak, Les Sables d’Olonne-ból. Kezdetben mérsékelt figyelem övezte a teljesítményüket.

Nyolc hónappal később végül hárman értek célba, a versenyt Kirsten Neuschäfer (Dél-afrikai Köztársaság) nyerte, megdöntve minden rekordot: ő lett az első nő és az első dél-afrikai, aki föld kerülő vitorlásversenyen győzni tudott. Arcán szerény mosollyal, követőinek és támogatóinak hálás szavakkal, dicsőségesen haladt át a célvonalon. Az ő és a többi vitorlázó története világszerte milliókat tartott izgalomban az első naptól kezdve. Minden versenyző egyedül nézett szembe a saját személyes kihívásával, az érzelmek széles skálán mozogtak, a GGR követőinek a száma pedig napról napra nőtt.

A Meltwater 2022 GGR médiaelemzés szerint a rendezvény médiaértéke 213 millió euró lett:
A Les Sables d’Olonne-i GGR-faluba 240 ezer ember látogatott el a rajtot megelőző két hétben.
A weboldalon 4,4 millió egyedi látogatás volt, 19 millió egyedi oldal megnyitásával.
A Facebook-elérés 3,3 millió volt, a YouTube-on 3,2 millió megtekintést értek el.
A Twitteren 5,2 millió, az Instagramon 1 millió elérés volt.

65 ezer ember töltötte le a Yellowbrick nyomkövető alkalmazást, és ez több mint 15 millió látogatást jelentett, ha naponta csak egyszer ellenőrizték a verseny állását – ám a legtöbben ezt naponta többször is megtették.

Kirsten Neuschäfer sztorija:

YouTube video

„Mindannyian úgy éreztük, hogy a 2022-es GGR nagyobb és jobb volt, mint a 2018-as, kiváló hangulattal. Les Sables d’Olonne támogatása nagy hatással volt, olyan volt, mintha a GGR hirtelen felnőtt volna. Rengeteg nem vitorlázó követőt láttunk, akit magával ragadott a napi közvetítés, és mindenki rájött, hogy ez nem csak egy hajós verseny! Nehéz volt eljutni a rajtig, és a Covid sem segített, de a célba érkezés megért mindent” – mondta Don McIntyre, a GGR alapítója, majd hozzátette: „A 2026-os GGR még nagyobb lesz!”

YouTube video

(fotók és forrás: goldengloberace.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!