Bodrum, a mediterrán gyöngyszem

A Kelet és Nyugat találkozási pontjaként is ismert Törökország 7000 km-es partvonalával ideális úti cél a tökéletes nyaraláshoz. A török gulet típusú vitorlásokon utazva fedezhetjük fel legkényelmesebben az ősi romokat, elsüllyedt városokat és a természet megannyi csodáját. Hol is kezdjük?

A görög Kósz szigetével szembenéző földnyelvet uraló Bodrum városa remek kiindulópont mind charterhajó-kínálata, mind látnivalói szempontjából, hiszen a középkori vár meglátogatása után természetesen a bazár forgatagában is érdemes elidőzni, a helyi gasztronómiai különlegességek megkóstolására pedig nem lehet elég időt szánni.


A Carian régió partvonala mentén hajózva a következő kihagyhatatlan állomás Marmaris fenyvesek által körülölelt homokos öble. Érdemes a festői fekvésű üdülőhely bebarangolása után elhajózni a közeli (és beszédes nevű) Paradicsom szigetre (Cennet Adasi) is.


A következő közkedvelt állomás a Marmaristól 135 km-re fekvő Fethiye városa, ahol a fürdés és napozás szerelmesei is elcsábulnak egy kirándulásra a 2500 éves sziklasírokhoz.

A település 12 sziget által védett öble számtalan felejthetetlen vízi élménnyel várja a látogatókat. A kínálat szinte végtelen, aki egyszer járt már Törökországban, azt biztosan visszahúzza a szíve!

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!