Nemzetközi konferencia a tavakról: újra jön a Global Lake Marathon

A Balaton Fejlesztési Tanács munkaszervezete, a Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség április 30-án újra megrendezi a Global Lake Marathon elnevezésű online konferenciáját.

A rendezvény időpontja: április 30. (kedd), 9-től 21 óráig, az esemény nyelve angol. A rendezvény a német Global Nature Fund környezetvédő szervezet és a nemzetközi Élő Tavak Hálózatának (Living Lakes Network) bevonásával valósul meg.

Az online konferenciamaraton keretében a szervezők szeretnék megmutatni a világon található tavak és vizes élőhelyek sokszínűségét, változatosságát, valamint felhívni a figyelmet a tavak jelentőségére, azok fenntartható kezelésének fontosságára.

A résztvevők megismerhetik a tavak és környezetük jellegzetességeit, a kihívásokat, amelyekkel szembesülnek, valamint az alkalmazott beavatkozások tapasztalatát, és a jól bevált gyakorlatok tárházát. A rendezvényen a földrajzi elhelyezkedésük alapján mutatjuk be a különböző tavakat és tavas térségeket. Az egyes részeket mindig más Living Lakes partner szervezi és moderálja.

A konferencia előadásainak nyelve angol. A rendezvény részletes programja a Balaton Integrációs és Fejlesztési Ügynökség honlapján érhető el, ide kattintva.

Living Lakes:

YouTube video
   - ha tetszett, ajánld másoknak is!