Vonatpótló hajók a Dunakanyarban

A pótlóbuszok mellett vonatpótló hajó is segíti a közlekedést a szobi vonalon, Nagymaros-Visegrád megálló és Zebegény között.

A menetidő 30-35 perc a két kikötő között, a hajójáratokon a vasúti bérleteket, igazolványokat és menetjegyeket elfogadják. A hajójáratok reggelente a zebegényi és a nagymarosi kikötőből 6, 7 és 8 órakor indulnak. Napközben a nagymarosi kikötőből 10.10-kor, 12.10-kor, 14.10-kor és 16.10-kor indul menetrend szerinti hajó Zebegénybe. Zebegényből menetrend szerinti hajó indul Nagymaros érintésével Visegrádra: 11, 13, 15 és 17 órakor. Az esti csúcsidőszakban a hajójáratok a zebegényi és a nagymarosi kikötőből is 18, 19 és 20 órakor indulnak.

YouTube video

Emiatt a Budapest–Szob-vonalon a vonatok csak Nagymarosig közlekednek, onnan indulnak vissza a Nyugati pályaudvarra. A pótlóbuszok Nagymaros és Szob között Kóspallag–Márianosztra, illetve Szob–Szob alsó–Zebegény útirányon át viszik az utasokat. A Szob/Párkány határállomáson ki- és belépő nemzetközi vonatok Komárom, illetve Rajka érintésével közlekednek.

(MTI)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!