Vízitúrázási lehetőség télen

A Hévízi-csatorna kiváló lehetőséget biztosít a vizek szerelmeseinek, akiknek nem kell lemondani egy kis evezésől a hideg idő ellenére sem.

Mindenkinek, aki szeretne a Hévízi-csatornán vízitúrát szervezni vagy vízitúrázni, be kell szereznie az adott napra, adott létszámra szóló vízitúra-igazolást a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságtól. Az igazolás díja ezer forint egy főnek egy napra. A Hévízi-csatornán a vízitúrázni csak október 7-től 2023. március 15-ig lehet.

A Hévízi-csatornán az egy napra kiadható igazolások maximális száma (vízitúrázók létszáma) 250 fő. A napi limittől legfeljebb 50 fővel, kizárólag indokolt esetben (protokoll-, sajtórendezvények, filmforgatás, oktatás, bemutatás, környezeti nevelés) lehet eltérni.

A vízitúra-igazolást az adott napra lehet beszerezni ide kattintva, október 3-án 10 órától. Az igazolás díját bankkártyával lehet befizetni, az igazolások és számla két külön e-mailben, elektronikusan érkeznek. Egy vízitúra-szervező egy adott napra legfeljebb 40 fő részére igényelhet vízitúra igazolást – olvasható a Balaton-felvidéki Nemzeti Park oldalán.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!