Vízeséssel dobtak fel egy plázát

2022. szeptember 26.
Címkék :

A világ egyik legmagasabb, 108 méter magas mesterséges vízesése zuhan alá egy nemrég elkészült kínai felhőkarcoló oldalán. A Kujcsou tartomány fővárosában, Kujjangban lévő épület irodáknak, egy szállodának és egy bevásárlóközpontnak ad otthont.

Mivel a tartomány a világ egyik legnagyobb vízesésrendszerével büszkélkedhet, így nem meglepő, hogy a 121 méter magas felhőkarcoló tervezői egy mesterséges vizesét álmodtak meg az épület látványosságaként.

A Liebian International Plaza vízesése megosztja a helyieket, míg egyeseket teljesen lenyűgözött a zuhatag, mások pazarlásnak és feleslegesnek nevezték. Az első próbaüzem idején egyébként többen ijedten telefonáltak a hatóságoknak, attól tartva, hogy óriási csőtörés történt, ami elárasztja a belvárost.

YouTube video

A vízesés beüzemelése kétórányi előkészületet igényel, és négy 185 kilowattos szivattyú működteti, amelyek óránként körülbelül 118 dollárral növelik az épület villanyszámláját. Az üzemeltetői épp ezért csak különleges alkalmakkor, illetve helyi és országos ünnepekkor kapcsolják be a mesterséges zuhatagot. A négy szintet kitöltő óriási víztartály összegyűjti és tárolja az esővizet, valamint az épület tisztított szennyvizének egy részét, amelyek a vízesés legfontosabb forrásai – írta az erdekesvilag.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!