Vitorlázósikerek a Garda-tavon

Immár 37. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb utánpótlás vitorlásversenyét az olaszországi Garda-tavon, ahol Optimist hajóosztályban több mint ezer versenyző állt rajthoz.

A Fertő Tavi Vitorlás Szövetség képviseletében két edző és öt versenyző utazott a versenyre, amelyen Jandl Rómeó és Völler Hanna a válogatott kerettagságért, Koch Péter, Pécsi Koppány és Léderer-Vágó Lóránt a hazai ranglistaversenyekre való felkészülés miatt állt rajthoz.

A regatta első napjától kezdve nagyon egyenletesen vitorláztak a versenyzőink, akik igazi csapatként működtek együtt és támogatták egymást. Jandl Rómeó rendkívül eredményes versenyzéssel megerősítette, míg Völler Hanna nagy lépést tett a válogatott tagságért.

Kiemelkedő futameredmény volt Pécsi Koppány 4., illetve Völler Hanna 8. futamhelyezése, úgy, hogy Koppány a futam feléig vezetett, valamint Jandl Rómeó 51. helyezése vasárnap az aranycsoportban. Ők hárman a mezőny első felében végeztek, míg Koch Péter, valamint az újonc Léderer-Vágó Lóránt helytállása is dicséretet érdemel – írta a cyberpress.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!