Vitorlás nyílt napok a Balaton körül

Június 17–19. között a Magyar Vitorlás Szövetség szakmai programja keretében Go Boating elnevezéssel ingyenes vitorlás nyílt napokat szervez.

A nyílt napokra a Balaton térségében működő általános iskolák felső tagozatos tanulóit, valamint a térség középiskolás diákjai várják. A program keretében a diákok megismerkedhetnek a vitorlás sportággal, ifjúsági versenyzőik, valamint a hazai utánpótlás-nevelő vitorlás-tagszervezetek edzőinek irányítása mellett.

A Go Boating napokon a Magyar Vitorlás Akadémia, valamint a vele együttműködő vitorlásiskolák és a résztvevő utánpótlás-nevelő egyesületek játékos programokon keresztül mutatják be a vitorlázást a sportág iránt érdeklődő 9–18 éves fiúknak és lányoknak. A nyílt napon a diákok amellett, hogy vízre szállnak, rövid ismertetést kapnak a hazai vitorlázás történetéről, a hajók fel- és leszerelésének legalapvetőbb tudnivalóiról, valamint egy játékos erőnléti edzésen is részt vesznek.

A program végén pedig a nap folyamán elsajátított ismereteikről adhatnak számot egy rövid interaktív kvíz segítségével. A szervezők célja, hogy minél több diák ismerkedhessen meg a vitorlázással, valamint a környék sportolási lehetőségeivel.

A nyílt napok helyszínei megtalálhatók ide kattintva.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!