Visszatér a Volvo Ocean 65 flotta

Utoljára januárban versenyzett egymás ellen a hat hajó, de most csak ötöt láthatunk majd a rajtvonalon Aarhus-ban.

A VO65 flotta tagjai a The Ocean Race VO65 Sprint versenyben küzdenek egymással, januárban a spanyolországi Alicantétól a Zöld-foki szigetekig tartó első szakaszon a lengyel WindWhisper Racing Team nyert, második lett a Team JAJO, míg a harmadik helyet az Austrian Ocean Racing powered by Team Genova szerezte meg.

A hajók azóta visszatértek a messzi délről, sőt, északnak tartanak, a dániai Aarhusba, ahonnan a VO65 Sprint második szakasza rajtol. És ahol az IMOCA-flotta is gyülekezik (igaz, ők már a hatodik szakaszra készülnek, hiszen az eltelt időben megkerülték a Földet).

A WindWhisper Racing Team (Lengyelország) ért elsőnek a helyszínre, a rajtig hátralévő időt edzésekkel „ütik el”. Nem lesz ott az indulásnál az Ambersail (Litvánia) míg a Mirpuri Foundation Racing Team új támogatóval (Trifork) vág neki a verseny utolsó két szakaszának. Június 4-én mindenki részt vesz a kikötői versenyen, majd 8-án vágnak bele a szakaszba, melynek célja Hága (és nekik – ellentétben az IMOCA mezőnnyel – nem kell bekanyarodniuk Kiel-be), hogy aztán az utolsó szakaszon egészen Genováig vitorlázzanak.

fotók: The Ocean Race

forrás: EuroSail News

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!