Világbajnokokat avattak a szörfösök

2017. október 9.
Címkék :

Philipp Köster négyszeres wave, Gollito pedig immár nyolcszoros világbajnok.

A PWA freestyle verseny nyolcadik napjára az is eldőlt, hogy Gollito megszerezte élete 8. világbajnoki címét freestyle kategóriában. A versenyen a bonaire-i Amado Vrieswijk szerezte meg a második helyet. A sylti verseny és a világkupa első helyezéséért az esélye Amadónak is megvolt, de ehhez Syltben egymás után háromszor kellett volna legyőznie Gollitót, ami a profik szerint gyakorlatilag képtelenség. A versenyen és a világbajnokságon is 3. helyezést ért el az olasz ifjonc, Jacopo Testa, aki EFPT 1. összetett helyével, és itt elért eddigi legjobb PWA-helyezésével nagyon eredményes évet tud maga mögött. A verseny eredménye: 1. Jose Gollito Estredo (Fanatic/NorthSails), 2. Amado Vrieswijk (JP/Severne), 3. Jacopo Testa (RRD/RRD Sails/AL360), 4. Sam Esteve (JP/NeilPryde).

Philip Köster

Ha a single eliminationben az eddig háromszoros világbajnok, Philipp Köster megszerzi az első helyet, a double eliminationben már nyugodtan szörfözött volna, hisz a világbajnoki cím az övé. Victor Fernandez viszont verhetetlen formában volt, először Köstert, majd Marcilio Browne-t is leszörfözte. Ha a 3. helyért vívott harcban Alex Mussolini, a tavalyi Sylt PWA-forduló nyertese legyőzi Köstert, akkor viszont Victor Fernandezé a vébécím. Alex Mussolini wave pontszámával jobb volt Kösternél, de ugrásban elmaradt tőle, így Köster versenyben maradt élete 4. vébécíméért.

Marcilio Browne

A double eliminationben mindenki izgatottan várta a 3. és 4. helyért vívott, vébécímet eldöntő heatet Mussolini és Köster között. Philipp Köster a double eliminationben a komoly tét ellenére nagyon jól szörfözött, ezen a heaten annyira kitett magáért, hogy az egész sylti verseny legmagasabb heatpontszámát produkálta. Ez azt jelentette, hogy megszerezte negyedik 2017-es PWA wave világbajnoki címét, Mussolini pedig a megszerzett 4. helyével a 6.-ról a 4. helyre lépett a világranglistán.

Victor Fernandez

A következő Heatben Marcilio Browne sikeresen megvédte 2. helyét a versenyen, de Victor Fernandeztől már nem tudta elvenni a single eliminationben elért elsőségét. Így a verseny végeredménye: 1. Victor Fernandez (Fanatic/NorthSails/Shamal Sunglasses), 2. Marcilio Browne (Goya Windsurfing), 3. Philip Köster (Starboard/Severne/Maui Ultra Fins), 4. Alex Mussolini (RRD/RRD Sails).

Jose Gollito Estredo

A 2017-es wave-világbajnokság végeredménye:
1. Philip Köster
2. Victor Fernandez
3. Marcilio Browne
4. Alex Mussolini
5. Adam Lewis
6. Thomas Traversa

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!