Vigyázat, a NAV megszállja a Balatont!

2017. július 22.

A turisztikai főszezonban elsősorban a Balaton-part Veszprém megyei és a zalai partszakaszán számíthatnak a vállalkozók a NAV ellenőreire.Az oldal szerint a Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai július 13. és 30. között tartanak ellenőrzést a turisták által gyakran látogatott területeken, valamint a nagy érdeklődésre számot tartó rendezvényeken – írja a balatontipp.hu.

 Az ellenőrzések elsősorban a turisztikai szolgáltatást nyújtó vállalkozásokat, az ajándék kiskereskedelmi vállalkozásokat, vendéglátó- és szórakozóhelyeket, ital kiskereskedőket, szezonális árusítóhelyeket, strandokon és rendezvényeken működő szolgáltatókat, lángos-, palacsinta- és fagylaltárusokat, személyszállítási tevékenységet folytatókat, szálláshely-szolgáltatókat érintik.

A helyszíni ellenőrzések elsősorban a számla- és nyugtaadásra, az alkalmazottak szabályos foglalkoztatására, az online pénztárgép szabályszerű használatára, valamint a jövedéki termékek forgalmazásával kapcsolatos kötelezettség teljesítésére irányulnak. A revizorok az áruk eredetvizsgálatát, a pénzkészlet ellenőrzését is elvégezhetik, és egyéb adatgyűjtés is folytathatnak

A fentiek szerint gyakorlatilag bárkinél bármit ellenőrizhetnek.

A Zala megyei fürdők, strandok és uszodák területén működő vendéglátóhelyek, szolgáltatók és kereskedelmi üzletek július 24. és augusztus 31. között számíthatnak kiemelt ellenőrzésre. A próbavásárlások, próbaszolgáltatások mellett forgalomszámlálásra, az online pénztárgépek használatának-, az áruk eredetének ellenőrzésére és az alkalmazottak szabályszerű bejelentésének vizsgálatára is sor kerülhet a kereskedőknél, vendéglátósoknál és szolgáltatóknál.

A somogyi Balaton-part nem szerepel az ADÓtraffipax oldal főszezoni menetrendjében. Ez valószínűleg nem jelenti azt, hogy ott egyáltalán nem kell számolni ellenőrökkel.

 

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!