Vadnai Jonatán 14. lett az Eb-n

A vasárnap véget ért barcelonai Laser-Európa-bajnokságon jól szerepeltek a magyar versenyzők, hiszen Vadnai Jonatán 14., Érdi Mári a 18., Vadnai Benjamin a 62., míg Veisse Zoltán a 41. helyen végzett.

Vadnai Jonatán Laser Standard osztályban az utolsó előtti futamon 2. helyen ért célba, a tizenegyediken pedig 25. lett, ezzel a nyílt versenyben napról napra javuló teljesítménnyel 42 nemzet 125 versenyzője között a 16. helyet szerezte meg összetettben, az Európa-bajnokságon pedig 14. lett.

Vadnai Benjamint az Eb-n a kitűnő kezdés után egy vírusos betegség kiütötte a nyeregből, az utolsó hat futamon már nem indult, de mivel az Arany csoportba a selejtezőkből bekerült, a 62. helyen végzett a 125 hajós nyílt Eb mezőnyében.

Női Laser Radialban Érdi Mári egy DSQ (kióvott, diszkvalifikált) jelzésnek köszönhetően a 18. helyen végzett. A legtöbb futamon mutatott teljesítménye alapján előkelőbb helyet érdemelt volna, de az így, sok balszerencsével elért pozíciója is elismerésre méltó.

Szépen helytállt a férfi Laser Radial-Eb-n Veisse Zoltán, aki a nyílt versenyen 41., az európaiak között 40. helyezett lett.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!