Utolsó tesztelési lehetőség a Kékszalag előtt

Négy nappal Európa legnagyobb tókerülő versenye előtt, július 2-án, vasárnap indul a hagyományos Horváth Boldizsár-emlékverseny a Balatonfüredi Yacht Club szervezésében.

Horváth Boldizsár életében a vitorlázás mellett a hajótervezés, hajóépítés is fontos szerepet töltött be: három fahajó tervezésében és építésében vett részt, leghíresebb hajója az Addió 40-es cirkáló avolt, amellyel 1959-ben megnyerte a Kékszalagot.

A 10 órakor rajtoló regatta kiváló alkalom a nagyhajósoknak arra, hogy a Kékszalag előtt utoljára teszteljék csapatukat, felszerelésüket. A rövid túraversenyen a hajók a Balatonfüred–Paloznak–Tihany–Hajógyári-öböl–Balatonfüred útvonalon fognak vitorlázni.

Az idén 150 éves Balatonfüredi Yacht Club a nagyhajós vitorlázás teljes palettáját igyekszik megszólítani, így az osztályhajókat, a regisztrált, YS-számmal rendelkező hajókat, valamint a nyílt többtestű hajókat várja a rajtvonalhoz. A szabadidősport elősegítése céljából az eseményen nem csak verseny- és sportorvosi engedéllyel rendelkező vitorlázók nevezhetnek.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!