Utánpótlást toboroznak a vitorlásiskolák

2023. június 7.
Címkék :

A tavaly újraindult nagy sikerű GoBoating nap után június 8-án ismét megtartják a vitorlásiskolák nyílt napját.

A széles tömegbázis kialakítása, az utánpótlás-nevelés fejlesztése, támogatása a Magyar Vitorlás Szövetség egyik legfontosabb célja. Ennek érdekében indult el évekkel ezelőtt a Vitorlás Suli Program így lett a GoBoating, a magyar vitorlázás nyílt napja. A nap célja, hogy minél több iskoláskorú gyermek szervezett körülmények között kerülhessen közvetlen kapcsolatba a vitorlázással.

A rendezvényen a Vitorlás Suli Programban szereplő vitorlásiskolák a környék általános és középiskoláiból hívják meg a vitorlázás iránt érdeklődő 9–18 éves fiúkat és lányokat, hogy bemutassák nekik a sportágat. A GoBoating nap lényegében egy jó lehetőség, hogy a gyerekek megismerhessék, megkedvelhessék a vitorlázását. Az érdeklődők tovább léphetnek a Vitorlás Suli programba, illetve tagként társulhatnak valamelyik klubhoz.

Az idei esztendőben nyolc vitorlásiskola csatlakozott a nyílt naphoz, így nem csupán a Balatonon, hanem a Velencei-tónál, a budapesti Kopaszi-gáton is megismerkedhetnek az élménnyel a környékbeli tanulók.

A vitorlásiskolák nyílt napját 2019 után két év kihagyással, 2022-ben tartották meg újból, ez az alkalom viszont rendkívüli népszerűségnek örvendett. Olyan diákok jelentek meg a különböző helyszíneken, akik addig nem találkoztak a vitorlázással. Mellettük több visszatérő csoportról is beszámoltak a vitorlásiskolák képviselői. Voltak, akik már rutinos táborozónak számítanak, és az ő ösztönzésükre érkezett a nyílt napra az osztály többi diákja. Arra is volt példa, hogy az oktatási intézmény tanára más elfoglaltság miatt nem tudta megszervezni a nyílt napon való részvételt, viszont a diákok szülei vitték el őket az adott vízparti helyszínre, hogy minden gyermek, akit érdekel, megkezdhesse a vitorlázás nyújtotta élmény felfedezését.

A GoBoating 2023-as helyszínei megtekinthetők ide kattintva.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!