Újra látogatható a csopaki móló

A csopaki mólóról a napokban eltűnt a kerítés, amivel a kikötőt megvásárló magántulajdonos tavaly lezárta. Az emberek azóta is jönnek-mennek, és örülnek, hogy újra lejuthatnak a Balatonhoz.

Tavaly egész nyáron kerítés zárta le a mólót, építkezésre hivatkozva, miközben a megvásárolt közpark két százaléka beépíthető, és azt már be is építette a Bahart a jelenleg is álló épülettel, amely korábban pénztár, váró és mosdó is volt. Kívülről korábban annyi látszott, hogy a térköveket felszedték.

A jogszabályok nem rögzítik, hogy meddig tarthat egy építkezés vagy egy térkövezés, de Ambrus Tibor polgármester nem szeretné ha a helyi lakosok, üdülőtulajdonosok, vendégek, horgászok még egy nyáron ál el lennek zárva a mólótól.

Jelenleg kötéllel összekötött oszlopok jelzik, hol kezdődik az immár magánterületen lévő közpark. Az új térkövezésre egyelőre nem került sor, de a mólóhoz vezető út szélén murvakupacok és pár térkőköteg jelzi, hogy tervbe van véve. Az új tulajdonos a kikötőt is kotortatja, mélyíti, legalábbis a helyiek beszámolói szerint – írta a hirbalaton.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!