Újra pusztulnak a halak a Velencei-tónál

2021. december 20.
Címkék :

Az elmúlt napokban kisebb halpusztulás volt a dinnyési csónakkikötő területén, ezért Agárdnál elrendelték a halegészségügyi, valamint a víz- és iszapvizsgálatot.

Az elpusztult 50 kilogrammnyi halat összegyűjtötték, amelyből vizsgálati mintát szállítottak halegészségügyi vizsgálatra az Állatorvostudományi Egyetem, valamint a NÉBIH halegészségügyi laborjába, a többit elszállították és leadták ártalmatlanításra a székesfehérvári Állati Hulladék Begyűjtő Telepen.

A halegészségügyi vizsgálat mellett kérték az illetékes hatóságot, hogy a halpusztulás okának kiderítése érdekében végezzen víz- és iszapvizsgálatot is. A vizsgálathoz szükséges mintákat begyűjtötték, a hivatalos vizsgálatok eredményére még várni kell. Az első vizsgálatok szerint bakteriálisan szennyezett táplálékbevitel okozta dysbacteriosis, vagy pontszerű kénhidrogén-felszabadulás is lehetett az elhullás kiváltó oka.

A MOHOSZ szerint az elmúlt hetekben folytatódott az agárdi Béke úti kikötő bontása, valamint megkezdődött elsőként Dinnyési csónakkikötő üres keleti medrében az új úszó típusú vendégmólók rögzítőoszlopainak kihelyezése, ott, ahol az újabb halpusztulást tapasztalták – írta a nepszava.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!