Újra muzeális hajók versenyeznek Antiguán

Az Antigua Classics Regatta nemcsak a helyszíne miatt különleges, hanem azért is, mert olyan mezőny gyűlik össze rajta, amilyen máshol nem nagyon.

Az idén újra ott lesz a legutóbb 2014-ben rajthoz álló „Big Ti”. Érkezik két „staysail schooner” is, az 1954-ben épült 114’ Aschanti IV a Csendes-óceánról hajózik át a verseny helyszínére, hogy megmérkőzzön a száztizenkét lábas Seljmmel. A gyönyörű, Spirt of Tradition kategóriába sorolt, kilencvenegy lábas, fából készült yawl, a Bequia és a száznegyvenegy lábas Columbia (Gloucester halászszkúner replika) is visszatér. Ahogy jelen lesz a százlábas szkúner Ruth is, Barbadosról.

A „nagy” klasszikusok mellett kisebbek is jelen lesznek, az Antigua Dragon Yacht Club Challenge-en világklasszis vitorlázók próbálkozhatnak a rendezők biztosította Petticrow-kkal a 2019-es győztes Rocco Falcone ellen. Ezt a regattát a korábbi Dragon-világbajnok, Poul Hoj Jensen felügyeli.

Az idén az Antigua Classics Regatta háromnapos lesz, a futamokat április 1–3. között rendezik meg. A képek a 2019-es regattán készültek.

Vitorlás hajó legénysége félig vízben

Összefoglaló film a 2019-es regattáról (a helyszín, a hajók, a verseny – szemet gyönyörködtető az egész):

YouTube video

(forrás: EuroSail News, fotók: antiguaclassics.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!