Újra lehet budapesti bérlettel hajókázni a Dunán

2023. május 2.
Címkék :

A Mahart budapesti körjáraton keddtől péntekig a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) havi vagy annál hosszabb érvényességű bérletével díjmentesen lehet utazni.

A hajók a Vigadó téri állomásról indulnak, megállnak az Akadémia kikötőnél, majd a Margitsziget budai oldalánál elhaladva, a Batthyány teret érintve mennek a Nemzeti Színházig, ahol megfordulva visszatérnek a Vigadó térhez. A hajójárat keddtől vasárnapig 11 és 19 óra között kétóránként indul. Az utolsó járat 20:15-re ér vissza a Vigadó térre. Hétfőn a hajóközlekedés szünetel.

Papíralapú Budapest-bérlettel vagy a BudapestGO-ban megvásárolt digitális bérlettel is lehet hajózni. Mivel a budapesti körjárat nem közszolgáltatás, a kedvezmények nem érvényesek, így a 14 éven aluliak vagy a 65 évnél idősebbek díjmentessége azon nem érvényes.

Szombaton és vasárnap, illetve Budapest-bérlet nélkül a felnőtt napijegy 1500 forintba kerül, hétéves kor alatt az utazás ingyenes. Kutyát és kerékpárt 1000 forintért lehet vinni. A jegy érvényességének napján akár többször is lehet utazni.

Jegyet váltani a Vigadó téri hajóállomáson, a többi kikötőben pedig a hajón van lehetőség. További információk megtalálhatók ide kattintva.

(MTI)

fotók: ulysses.travel, klook.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!