Újabb fordulat a Club Aliga ügyében

A Somogy Megyei Kormányhivatal visszavonta a Club Aligára áprilisban kiadott környezetvédelmi engedélyt, miután azzal a beruházó nem kívánt élni.

Megmenekülhet a magaspart?! Visszavonták a Club Aligára kiadott környezetvédelmi engedélyt! – írta ki a közösségi oldalára az Aligai Fürdőegyesület. A poszt szerint a Somogy Megyei Kormányhivatal július 26-án azért vonta vissza az áprilisban kiadott engedélyt, mivel a beruházó nem kívánt élni vele.

Az egyesület Facebook-oldalán kiemelt szövegből kiderül, hogy a beruházók az „engedélyben foglalt fejlesztéseket a környezeti hatásvizsgálati eljárásban vizsgáltakhoz, értékeltekhez képest jelentősen eltérő műszaki tartalommal, moderált beépítési mértékkel, és egyes létesítmények célterületen belüli átpozicionálásával kívánják megvalósítani”.

Azaz a beruházók felülvizsgálták az eredeti ingatlanfejlesztési és üzleti koncepciót, és a megvalósíthatósági, fenntarthatósági kritériumok miatt azt a végleges döntést hozták, hogy nem valósítják meg az eredeti terveket.

A civil egyesület régóta harcol a Balatonvilágoshoz tartozó 47 hektáros volt pártüdülő természeti és építészeti értékeinek megvédéséért és közösségi hozzáférésének megtartásáért. A beruházó cég, a Pro-Mot Hungária Kft. 30 milliárdos fejlesztést tervezett a volt pártüdülő területére, amelyhez állami támogatásokat is nyert, és a fejlesztés 2020 augusztusában megkapta a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű státuszt.

A környezetvédelmi engedélyt tavasszal, három civil szervezet tiltakozása ellenére megkapó tervekben egyebek közt szerepelt a helyi védettséget élvező magaspart megbontása és egy 122 szobás, hatszintes szálloda felhúzása – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!