Új „Női Kupa” a 42. Copa del Rey Mapfre versenyen

A Real Club Náutico de Palma közzétette az idei Copa del Rey Mapfre kiírását, amelyből kiderült, hogy teljesen megújul a regatta női ága.

A Copa del Rey Mapfre életében 2019 a nagy változások éve volt, a 38. kiadáson mutatkozott be a női vitorlázás népszerűsítése érdekében útjára indított Women’s Cup. Az elmúlt öt évben a Real Club Náutico de Palma végig kitartott a program mellett, és idénre vadonatúj versenyformátumot hirdetett: a csapatok a rendező által biztosított one-design hajókban versenyeznek egymással, körmérkőzéses (Round Robin) rendszerben. Ennek a lépésnek köszönhetően jelentős mértékben csökkennek az induló csapatok költségei, illetve könnyebbé válik a logisztika.

Manuel Fraga, a Copa del Rey Mapfre igazgatója kifejtette: „Az új modell könnyebben elérhetővé teszi az eseményt a csapatok számára, amivel még inkább támogatni tudjuk a női vitorlázást, vonzóbbá tesszük a regattát más sorozatokban versenyző egységek számára.”

A „Round Robin” versenyformában a csapatok kieséses fordulókban mérkőznek meg egymással a döntőig vezető úton, ahol aztán eldől a bajnoki cím sorsa. „Ez a rendszer izgalmas versengést teremt, számtalan alkalommal bizonyított, és úgy gondoljuk, hogy az elkövetkező években ez lesz a regatta megfelelő formulája. Idén több mint tíz csapat részvételére számítunk” – tette hozzá Fraga.

Évfordulós regatta 2022-ben.

Július 29-én 30-án a csapatok regisztrációjára és mérlegelése zajlik, majd az hivatalos futamra július 31-én kerül sor, amit három további intenzív versenynap követ.

A siker titka a fegyelem:

YouTube video

(fotók és forrás: regatacopadelrey.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!