Évfordulós regatta királyi látogatással

Az immár negyvenedik alkalommal megrendezett Copa de Rey vitorlásregatta díjkiosztóját megtisztelte jelenlétével VI. Fülöp spanyol király – ahogy az szokás.

ClubSwan 50 osztályban a Hatari öt ponttal nyert a OneGroup előtt, amelynek a német Jochen Schümann volt a taktikusa, míg a harmadik helyen a Sonke Meier-Sawatzki vezette NiRaMo végzett, Cameron Appleton taktikus segítségével.

A ClubSwan 36-os flottában Giangiacomi Serena G Spotja megvédte tavaly megszerzett címét, igaz, ezúttal hátrányból fordítottak az utolsó napon, megelőzve Lorenzo Mondo Farstarját, amely a második naptól kezdve vezette a versenyt. Michele Paoletti, a G Sport taktikusa: „Az utolsó nap hoztuk a legjobb formánkat. A Farstar előtt haladtunk, becsúszott közénk egy hajó, és ez elégnek bizonyult. Az idén sokkal szorosabb volt a verseny, mint tavaly. A színvonal egy év alatt annyit emelkedett, hogy az hihetetlen.”

A Copa del Rey MAPFRE zárónapi hangulata:

YouTube video

A BMW ORC 1 kategóriában Carl-Peter Forster és a Bayerischer YC ifjúsági offshore programjában részt vevő csapat győzött a 2008-as TP52 Red Bandit hajóval. Carl-Peter Forster elmondta: „Ez fantasztikus, egyszerűen fantasztikus. A fiatal csapat nagyon lelkes, már most szuper jó vitorlázók, és még többet akarnak tanulni. Az esemény pedig zseniális.”

A spanyol Pedro Vaquer Nadirja öt pont előnnyel nyert a ClubSwan 42 osztályban, BMW ORC 2-ben Javier Banderas győzött a Teatro Soho Caixabankkal. Enzo de Blasio Italia 11.98 Scugnizzája a regatta legnagyobb győzelmi különbségét hozta össze, 15 ponttal megelőzve a második helyezettet BMW ORC 3-ban, míg az ORC BMW 4-t a német Otto Pohlmann nyerte a J99 Meerblick Funnal. Pohlmann és vegyes, német–spanyol–új-zélandi legénysége a 6 méteres és a Dragon osztályban, valamint egy klasszikus hajóban szintén versenyez.

A Herbalife J70 osztályban a bajnoki címet a Gustavo Martínez Doreste által irányított Alcaidesa Marina szerezte meg, míg a Sotheby’s Mallorca Women’s Cupot a helyi María Bover vezette Balearia csapata nyerte.

Díjkiosztó a királlyal (aki egyébként maga is indult a regattán):

YouTube video

Eredménylista.

(fotók és forrás: regatacopadelrey.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!