Új koncepcióval állt elő az YYachts: itt az Y Breeze 75

2023. június 30.
Címkék :

Az innovatív Y Breeze 75 daysailer egyesíti a vitorlások eleganciáját a motorcsónakok kényelmével. Sportos teljesítmény, fényűző beltér és fejlett technológia jellemzik.

A YYachts azért választotta a Breeze nevet, hogy hangsúlyozza, ez a hajó nem pusztán új modell: olyan koncepciót képvisel, amely forradalmasítja, milyen tapasztalatokat szerezhetnek az emberek a tengeren, és miként kapcsolódnak hozzá.

A külső dizájn a Cossutti Yacht Design céggel együttműködésben készült, az YB75 lesz az első olyan vitorlás jacht, amelyet olyan tartófallal szereltek fel, amelyet le lehet hajtani, így nagy hátsó fedélzetet lehet létrehozni, fokozva a kényelmet horgonyzáskor. A Wendover Stúdióval közösen megalkotott beltér hívogató, praktikus és elegáns légkört áraszt magából. A benne felhasznált anyagok híven képviselik a kortárs luxust, amelyet az emberek elvárnak és amelyben otthon érzik magukat.

Minden YBreeze 75-öst olyan vitorláshelyeken adnak át, mint Mallorca, Ibiza, a Costa Smeralda vagy Saint-Tropez. A hajóhoz ráadásul alapértelmezésben tartozik egyfőnyi legénység. Így a tulajdonost minden érkezésekor felkészített hajó várja, sőt, a cég alkalmazásának köszönhetően meg is oszthatja az másokkal.

Az YB75 hátsó platformja kihajtható, így a vízre jutás sokkal könnyebb, mint más jachtokon. A kokpit komfortját fokozza a fedélzetbe rejtett, gombnyomásra felbukkanó, mosogatóval, két hűtőszekrénnyel és grillsütővel felszerelt konyha. Az egész fedélzet biztonságosan körbejárható, nincsenek benne szintkülönbségek. Az alsó fedélzeten rugalmas elrendezésű szalon és különböző kialakítású vendégkabinok találhatók (nappali ágy, két egyszemélyes ágy vagy egy franciaágy). A gyerekek számára játszószoba is kialakítható. A mediterrán nyarak élvezetéhez az YB75 különböző napozóágyakat kínál.

Annak érdekében pedig, hogy sekélyebb horgonyzóhelyeket is fel lehessen fedezni, a merülés – hála a teleszkópos tőkesúlynak – 2,50 méterre csökkenthető. A vízballaszt jó stabilitást biztosít, a nagyvitorla, az önváltós fock, a vitorlabetekerők, Code Zero és a genakker gombnyomással kezelhetők. Azért, hogy mind a gyártó, mind a hajó ökológiai lábnyomát a lehető legkisebbre csökkentsék, fenntartható epoxit, valamint számos környezetbarát terméket és anyagot használnak. Ennek szellemében az YBreeze 75 szintetikus üzemanyaggal működő dízelmotorral (120 LE) vagy elektromos motorral rendelhető.

A YBreeze 75 fő paraméterei
Hossz: 22,86 méter
Szélesség: 5,60 méter
Merülés: 2,50 / 3,50 / 4,20 méter
Vízkiszorítás: 26,5 tonna

(fotók és forrás: YYachts)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!