Új katamaránnal mehetünk Bécsbe

2019. január 31.
Címkék :

A Wight-szigeten készült a katamarán, amely március végétől közlekedik Bécs és Pozsony között. Az új Twin City Lineren 250 utasnak van hely, a két város közti távot 75 perc alatt teszi meg.


Az osztrák és a szlovák fővárost 2006 óta köti össze menetrend szerinti hajójárat, eddig 1,7 millióan utaztak a Twin City Liner nevű katamaránon. 2018-ban 145 ezren tették meg a Bécs és Pozsony közti távot a Dunán. Az új hajózási szezonban, 2019. március 29-től pedig még kényelmesebben utazhatnak.

Ekkortól áll ugyanis szolgálatba az a vadonatúj katamarán, amely a Wight-szigeten található cowesi hajógyárban készült az ausztrál Incat Crowther tervei alapján. A 250 utas szállítására alkalmas hajó hétmillió euróba került és 2017 októberében kezdték el építeni. A modern, rendkívül áramvonalas felépítésű járműhöz 25 tonna alumíniumot és 60 négyzetméternyi ablaküveget használtak fel.


Az új Twin City Liner 2019. január 11-én kezdte meg útját Bécsbe, amelynek során 270 tengeri mérföldet tett meg, 63-szor zsilipelt és 1600 kilométeren át hajózott holland, német és osztrák folyókon, hogy tizenöt nappal később kiköthessen a bécsi Wien Freudenau kikötőben.

A szezon kezdetéig hátralévő időben számos próbaút vár a hajóra, amelyek során nemcsak tesztelik a katamaránt, de a személyzet is tökéletesen megszokhatja a hajót. Ezenkívül befejezik a villanyszerelési munkákat, bekötik az utasok számára a wifit és beépítik a büfé technikáját. A hajó – évszaktól függően – naponta egyszer vagy többször közlekedik, Bécsben a Schwedenplatznál található Schiffstation City hajóállomásról indul – írta a kisalfold.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!