Több életet menthetnek meg a vízi mentők

A gyártó AquaEye – VodaSafe Inc. és a magyarországi forgalmazó RSCtech Kft. képviselői néhány napja a gyakorlatban is bemutatták a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata munkatársainak az általuk fejlesztett kutató-mentő készüléket.

Az Aquaeye másodpercek alatt 4000 négyzetméter víz alatti területet tud bevizsgálni és megmutatni, hogy hol van ott emberi test. A szakszolgálat azon dolgozik, hogy előteremtse a szükséges pénzt az eszközök megvásárlásához.

Amennyiben minden strandi vízimentőnek lesz ilyen készüléke, akkor a fürdőzés közben eltűnteket nagy eséllyel kritikus időn belül tudják megtalálni és meg tudják menteni az életüket.

A hazai vizek túlnyomó többsége nem áttetsző, nincs látótávolság. Az Aquaeye-hoz hasonló eszköz ez idáig nem létezett a világon. Mesterséges intelligencia tanította az eszközt, és minden ember formájú alakzatról kimutatja, hogy hol van a víz alatt.

A feladat most az, hogy előteremtsék a szükséges pénzt ahhoz, hogy megvásárolhassák ezeket a kutató-mentő készülékeket. A vízimentők célja, hogy az általuk biztosított nyílt vízi fürdőhelyeken szükség esetén minden vízimentőnek rendelkezésére álljon ez a kereső-kutató eszköz – olvasható a VMSZ Facebook-oldalán.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!

1 Comment

Több életet menthetnek meg a vízi mentők – Peca.hu

2023.02.08. at 2:25 du.

[…] Forrás: Aqua Magazin […]