Tizenhatból tizennégy már megvan: alakul a Bermuda Gold Cup rajtlistája

Majdnem teljes a Bermuda Gold Cup, a World Match Racing Tour világbajnoki versenyének rajtlistája, a 16 résztvevőből 14-et megerősítettek.

A Bermuda Gold Cup (amelynek trófeája a százéves King Edward VII Gold Cup) világszínvonalú mezőnnyel vág neki az idei kiadásnak: a szkipperek listáján szerepel a verseny címvédője (Taylor Canfield), valamint a regnáló nyílt, női és ifjúsági világbajnokok. Jon Corless, a Royal Bermuda Yacht Club eseményfelelőse elégedetten nyilatkozott augusztus 1-jén: „A Bermuda Gold Cup idei rajtlistáján a legjobb párosversenyzők szerepelnek, büszkék vagyunk arra, hogy regattánkon a férfi és női kormányosok, valamint legénységeik egyenlő feltételek mellett versenyezhetnek.” A Bermuda Gold Cupra az 1990-es évektől hívnak meg női szkippereket is, az idén hármat. Ők a női párosverseny világranglista első három helyezettje: Pauline Courtois (Brest, Franciaország), Anna Östling (Lerum, Svédország) és Celia Willison (Auckland, Új-Zéland).

A férfiaknál a világelső Chris Poole (Cold Spring Harbor, N.Y., USA) vezeti a mezőnyt, ő hetedik alkalommal vesz részt a Bermuda Gold Cupon, jelenleg a világranglista első helyén áll.
A Bermuda Gold Cupot legutóbb 2020-ban rendezték meg, akkor Canfield legyőzte Williamst a 12-20 csomós szélben vitorlázott döntőben. Külön emlékezetes volt a második futam rajtja előtti párbaj, amelynek nyomán Williams vízi büntetést kapott, a futam után pedig pontbüntetést az ütközés során okozott károkért.

YouTube video

„A Gold Cup a World Match Racing Tour ikonikus állomása, az én életemben pedig speciális helyet foglal el, mert itt nyertem először WMRT regattát (2006-ban) – sajnos azóta nem a legjobb a mérlegem ott. A hajók beállításai külön kihívást jelentenek, de persze igyekszünk a lehető legjobb formánkat nyújtani” – nyilatkozta Williams.

Az indulók között van a regnáló ifjúsági párosverseny-világbajnok, a 21 éves Jeffrey Peterson (Santa Ana, Kalifornia, USA) és az Open Match Racing-világbajnok Nick Egnot-Johnson (Auckland, Új-Zéland).
Az október 2–7. között megrendezendő 2023-as Bermuda Gold Cup két, még szabad helyére a Bermuda National Match Racing Championship és a 2023-as Oakcliff International (szeptember 5–9.) versenyen elért eredmények alapján lehet bekerülni.

A tizennégyek: Johnie Berntsson, Jeppe Borch, Taylor Canfield, Pauline Courtois, Nick Egnot-Johnson, Peter Holz, David Hood, Eric Monnin, Anna Östling, Jeffrey Peterson, Chris Poole, Harry Price, Ian Williams, Celia Willison.

(fotók és forrás: World Match Racing Tour)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!