Itt a versenynaptár: párosverseny-világbajnokság 2023

A World Match Racing Tour bejelentette a 2023-as világbajnoki szezonjának versenynaptárát, amely tíz ország tizenöt versenyét foglalja magában.

Visszatérnek a Tour alapító eseményei – a Congressional Cup, a Match Cup Sweden és a Bermuda Gold Cup, míg a döntőre december 12-17. között kerül sor a kínai Sencsenben, 200 000 USD pénzdíjjal. A 2023-as lesz zsinórban a huszonharmadik szezonja a Tournak, a vitorlázás leghosszabb ideje tartó profi sorozatának.

A 2023-as évad „World Tour” és „World Championship” eseményekből áll, a Ficker Kupával és az 58. Congressional Cup Regattával kezdődik áprilisban, amelynek a Long Beach Yacht Club ad otthont Kaliforniában, az Egyesült Államokban. A Congressional Cup a világ legrégebbi, folyamatosan megrendezett vitorlás párosverseny regattája.

Minden eseményt a World Sailing szabályai szerint nyílt párosversenyként rendeznek meg, így férfi és női szkipperek, valamint vegyes csapatok is versenyezhetnek. A „világbajnoki” szintű versenyek több pontot érnek a WMRT éves ranglistáján.

Az októberi utolsó előtti verseny után a WMRT ranglistán a négy legjobb eredményt figyelembe véve az első tizenegy szkipper kvalifikálja magát a december 12-17. között a kínai Sencsenben megrendezésre kerülő WMRT döntőre. A hozzájuk tizenkettedikként érkező „Wild Card”-os résztvevővel alkotják majd azt a tizenkét csapatot, amelyek meghívást kapnak a döntőre – ennek győztese lesz a 2023-as párosverseny világbajnok.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy végre bejelenthettük a WMRT 2023-as szezonját” – nyilatkozta James Pleasance, a WMRT ügyvezető igazgatója. „A Tour alapító eseményei, a Congressional Cup, a Match Cup Sweden és a Bermuda Gold Cup visszatérése miatt külön izgatottak vagyunk, és alig várjuk, hogy idén ismerős csapatokat és sok új arcot is láthassunk a Touron. Alig várjuk továbbá, hogy az év végén végre a kínai Sencsenben rendezhessük meg a döntőt, most, hogy az ország újra megnyitotta kapuit.” (A sencseni WMRT-döntőt 2021-ben, aztán 2022-ben a világjárvány idején elrendelt ki- és belépési korlátozások miatt nem lehetett megrendezni – a Szerk).

A World Match Racing Tour 2023-as menetrendje:

Ficker Cup, Long Beach, Kalifornia, USA, április 13-16.

*Congressional Cup, Long Beach, Kalifornia, április 17-22.

Szczecin Match Race, Lengyelország, április 27-30.

Porto Montenegro Match Race, május 11-14.

NJK Open Spring Cup, Finnország, május 18-21.

OM International Ledro Match Race, Olaszország, június 22-25.

*GKSS Match Cup Svédország, július 4-8.

Internationaux France Match Race, Pornichet, Franciaország, július 27-30.

Chicago Grand Slam, USA, augusztus 17-20.

International Match Race for the Detroit Cup, USA, augusztus 23-27.

Thompson Kupa, Oyster Bay NY, USA, augusztus 29. – szeptember 2.

Oakcliff International, Oyster Bay NY, USA, szeptember 5-9.

Baltic Match Race, Észtország, szeptember 20-24.

*Bermuda Gold Cup, október 2-7.

*WMRT DÖNTŐ / Shenzhen Bao’an Match Cup, Kína, december 12-17.

*Világbajnoki (WC) események

fotók és forrás: wmrt.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!