Tiéd lehet James Bond villája a francia Riviérán

Akár nyaralót keresel a környéken, akár odaköltöznél állandó jelleggel, az alábbi lista segíthet abban, hogy rábukkanj álmaid ingatlanára. Vigyázat: sokkoló árak!

Villa Le Roc Fleuri
Korábban Sean Connery birtokában állt, és olyan kilátás nyílik belőle Nizzára, hogy elképesztő. 1920-ban épült, 5 hálószobás, teraszosan tagolt kertje gondosan ápolt fél hektár. Fő attrakciója a kör alakú. sós vízzel töltött medence. Az épületben jelentős a belmagasság, az ablakok plafontól padlóig érnek, és bár a beltér legutóbbi felújítása során kortárs miliőt kapott, a tekervényes vasformák és a márványlépcsők maradtak. A konditerem és a törökfürdő segít formában maradni, a vendégeket két apró villa várja, a személyzet a kétautós garázs fölött kap szállást.

Irányára 15 millió euró.

Villa Tahiti
Első tulajdonosára váró modern luxusvilla 5 perce Saint-Tropez központjától. Nyolc hálószoba, egy dolgozó, tágas nappali, étkező, moziterem, kamrával bővített konyha, háztartási helyiség, konditerem. Plusz a gondnok lakása két szobával, konyhával és fürdővel. Odakint 5400 négyzetméter kert 20 méteres úszómedencével, teraszokkal, zöldségkerttel és nyárikonyhával.

Irányára 23 millió euró.

Alang Alang
Ez az egyik legjobb hely a Cannes fölötti domboldalon, ha kényes vagy a privát szférádra, pont neked való. A főépület balinéz stílusban épült, és ügyesen összekapcsolja a külső és belső tereket, van benne hét „sima” háló és egy Master lakrész. Az ingatlan különlegességei a halastavas, fedett udvar, a növényekkel borított „élő” fal és a vízesés. Van még bár, tévészoba, modern konyha, konditerem, spa, borpince, diszkó, mozi és az elmaradhatatlan személyzeti szállás. 11 ezer négyzetméteres a kert, ahol úszómedence, jakuzzi, bár, nyárikonyha, öltözőhelyiségek és étkező egészíti ki a szolgáltatásokat.

Irányára: 64 millió euró.

Palais Maeterlinck residence
Eredetileg (még az 1920-as években) Milleant grófja számára épült, legutóbbi felújítása során 18, hotelszintű szolgáltatást nyújtó luxuslakrészt alakítottak ki benne. Az átalakítás során becsülettel odafigyeltek arra, hogy bár modern építészeti megoldásokat alkalmaztak, megmaradjon a majd százéves épület eredeti hangulata. Öt lakás már gazdára talált, de a maradék tizenhárom valamelyikére még bejelentkezhetsz, közülük a legnagyobb 480 négyzetméteres, ahhoz 141,5 négyzetméteres saját terasz, privát medence és négy parokolóhely tartozik. Közös használatra van nagy méretű medence, óriási kert, lift a vízpart és az épület között, apró kikötő kisebb hajókhoz, 24 órás felügyelet és igény esetén személyzet.

Egy öt hálószobás lakás irányára 11,8 millió euró.

(forrás: boatinternational.com, fotók: thegoodhub.com; sothebysrealty.com; excellenceriviera.com; europeanceo.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!