Természetvédelmi konferenciát tartanak Csopakon, téma a Balaton

A Balaton Fejlesztési Tanács munkaszervezete az idén is megszervezi a Természetvédelmi Konferenciáját a Balaton Régióban, Csopakon, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság Park Villájában.

Az éghajlatváltozás napjaink egyik legsürgetőbb és legnagyobb kihívása. Ahhoz, hogy eredményesen lehessen kezelni az ezzel összefüggő feladatokat, új növekedési stratégiára van szükség, amely a gazdaságot egy modern, erőforrás-hatékony és versenyképes gazdasággá alakítja át. Ezért az európai zöldmegállapodás cselekvési tervet vázol fel a következőkre: az erőforrások hatékony felhasználásának elősegítése a tiszta, körforgásos gazdaságra való átállás révén; a biológiai sokféleség helyreállítása és a környezetszennyezés mértékének csökkentése.

A biológiai sokféleség elengedhetetlen az élethez. A természeti folyamatoknak köszönhető a levegő tisztasága, a víz körforgása, a növények beporzása és a természetes hulladék lebontása, csak hogy a legfontosabbakat említsük az emberi élet szempontjából. A biológiai sokféleség és az éghajlatváltozás szorosan összefügg. Ahhoz, hogy a megállapodás 2030-as céljai elérhetővé váljanak, kiemelt fontossággal kell kezelni bizonyos természetes élőhelyek emberi beavatkozás előtti állapotának visszaállítását.

A Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség rendezvényének célja, hogy a résztvevők új ismeretekkel gazdagodjanak, tájékoztatást kapjanak egyebek közt a vizes élőhelyek klímagondjairól és szerepükről a természeti értékek megőrzésében, a balatoni madarakról, a környezet- és természetvédelem turizmussal összefüggő kérdéseiről, valamint a városi területek élhetőbbé tételéről, települési jó gyakorlatokról a zöldterületek természetvédelmi célú fejlesztése révén.

A tervezett szakmai program és a részvétel határideje megtekinthető ide kattintva.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!