Tengerpart-takarítás három országban

A kikötőüzemeltetéssel foglalkozó D-Marin tengerpart-takarítást szervez a horvátországi, görögországi és törökországi marináiban.

Areti Priovolou, a D-Marin egészségügyi, biztonsági és környezetvédelmi tisztviselője elmondta: „A környezetvédelem kiemelt fontosságú a cégünk számára, határozott környezetvédelmi és társadalmi felelősségvállalási politikánk van. Megfogadtuk, hogy erőfeszítéseket teszünk a kikötőinket körülvevő táj és élővilág védelmére, a parttakarítások pedig nagyszerű példái a tettekben megvalósuló kötelezettségvállalásainknak. Semmi sem ösztönözhet jobban a változásra, mint személyesen látni a partjainkról összegyűjtött hatalmas mennyiségű szemetet.”

Az akció néhány kikötőben már korábban elkezdődött, a horvátországi Marina Mandalina (Šibenik) csapata például mintegy 14 köbméter szemetet távolított el a tengerből. A következő hetekben további szemétszedésekre kerül sor. A helyi önkéntesekből, a D-Marin munkatársaiból és – egyes esetekben – a helyi környezetvédelmi egyesületek képviselőiből álló csapatok már többkilónyi hulladékot gyűjtöttek össze a közeli strandokról, valamint a tengerfenékről, és még többet fognak eltakarítani.

A partszakaszok megtisztítását a D-Marin horvátországi Borik, Dalmacija, Mandalina és Tribunj, a görögországi Gouvia, Lefkas és Zea, valamint a törökországi Didim, Göcek és Turgutreis kikötő környékén tervezi.

(forrás: ibinews.com, fotók: ncp-charter.com, hellenicshippingnews.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!