Telítődnek a vitorláshelyek

A Bahart legtöbb kikötője csaknem 100 százalékos kihasználtságú, a helyek több mint 90 százalékát sikerült bérbe adni. A cég jól halad ötéves stratégiájának megvalósításában.

A Bahart részéről az idei szezont a 150 millió forintos fejlesztésből teljesen felújított, Nemzeti Regatta nevű hajó avatása nyitja, amely nagyszombaton már menetrend szerinti forgalomban szállítja az utasokat. Emellett különböző – kulturális, gasztro-, gyerek- – programhajókkal bővítik a kínálatot, és minden hajón, kikötőben biztosítják a wifiszolgáltatást.


A beruházásokra fordítandó összeg folyamatosan nő, amíg a korábbi években 300-400 millió forintot fordítottak ilyen célokra, ez tavaly 670, az idén pedig 800 milliót tesz ki saját forrásból. A Nemzeti Regatta hajó 150 milliós felújítása mellett az egyik komp rekonstrukciójára 100 milliót költenek, míg az alsóörsi vitorláskikötő bővítésére tavaly és idén összesen 300 millió forint jut. A két ütemben végrehajtott beruházást áprilisban fejezik be, és 150 hajóhelyet biztosítanak Alsóörsön, ezek értékesítése folyamatos. Szintén áprilisban ér véget a fonyódi vitorláskikötő fejlesztése és bővítése, ahol így 130 hajónak lesz helye. Erre a beruházásra 100 millió forintot fordított a Bahart.


Az alsóörsi lesz a társaság 11. vitorlás kikötője, a lánc a vitorláskikötői férőhelyek körülbelül harmadát adja a tavon. Az új létesítménnyel – a beruházás befejezését követően – a Bahart éves szinten bérelhető vitorláskikötői kapacitása körülbelül 1800 lesz. A legtöbb kikötő csaknem 100 százalékos kihasználtságú, a helyek több mint 90 százalékát sikerült bérbe adni.

A Bahart nagyszombaton induló hajójának a felújítása egyébként már a cég 2020-ig tartó stratégiai tervében is szerepelt. Ez volt az egyike annak a 368 feladatnak, amely a Bahart ötéves stratégiájában helyet kapott, és amelynek időarányos teljesítése 95 százalékot mutat – számolt be róla a vg.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!