Tavon próbálkozik a SailGP: irány Svájc!

A SailGP 2025. szeptember 20–21-én a Genfi-tavon rendezi meg az első Rolex Switzerland Sail Grand Prix-t.

A svájci forduló a harmadik megerősített esemény a globális versenysport-bajnokság ötödik szezonjának naptárában. A regatta egyben a Switzerland SailGP Team hazai bemutatkozása is lesz, a kormánynál a genfi születésű Sebastien Schneiterrel, aki az 5. szezonra visszatér a csapatba.

A hírt Genfben jelentették be, a sajtótájékoztatón részt vettek a SailGP vezető tisztségviselői, a Switzerland SailGP Team tagjai, a névadó Rolex, valamint Genf képviselői.

A Rolex 2019, az első szezon óta a SailGP hivatalos időmérője, a svájci óragyártó közel 70 éve áll kapcsolatban a vitorlássporttal. A SailGP ötödik szezonja a Közel-Keleten kezdődik 2024. november végén, hogy aztán – legalább 13 versenyt követően – 2025. november 29–30-án Abu-Dzabiban érjen véget. Már azt is lehet tudni, hogy a verseny 2025. június 7–8-án New Yorkban vendégeskedik.

Sebastien Schneiter, a svájci csapat kapitánya: „Büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen magas szintű sporteseményt hozhatunk Genfbe. A város tökéletes helyszín a verseny megrendezéséhez, teljesen új és egyedülálló hátteret biztosít az F50-esek számára. Alig várjuk, hogy a SailGP-vel, a Rolexszel és a várossal együttműködve egy izgalmas és fantasztikus eseményt bonyolíthassunk!”

(fotók és forrás: sailgp.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!