Tavaszi programkavalkád Siófokon

2023. április 25.
Címkék :

Az idén 55 éves Siófok élményekkel teli kulturális és családi rendezvényeket, aktív kikapcsolódási lehetőségek széles kínálatát, gasztronómiai különlegességeket és megannyi élményt kínál.

Április 29-ig tart a Siófoki Tavaszi Fesztivál, ahol kiállítások, könnyűzenei, komolyzenei előadás, filmvetítések és családi programok közül válogathatnak a látogatók. A Sió partján kilométereken át húzódó szakaszon és a Balatoni bringakörút várost érintő útvonalain hódolhatunk a kerékpározás örömeinek. Városszerte éttermek, bisztrók, fagyizók és cukrászdák tarkítják a séta és kerékpáros útvonalakat, ahol helyi gasztrotermékekkel és igazi balatoni hangulatot árasztó teraszokkal várják a tavaszi napsütés élvezőit. 2023-ban több alkalommal megtalálják a Kálmán Bonbont a siófoki Dinasztia Cukrászda kínálatában. A desszertkülönlegesség ötlete Kálmán Imre 140 éves jubileuma alkalmából született meg 2022 őszén.

Siófok ikonikus parkjai és virágágyásai a tavasz színeit és illatát nyújtják a pihenni érkezőknek, amit felejthetetlenné tehet egy sétahajózás vagy a megújult Rózsakertben tett séta és a szín és hangjátékkal kiegészített Balaton parti szökőkút. Természeti értékeivel és hűs erdei sétaútvonalakkal várja a kirándulókat a Töreki Természetvédelmi terület, a Cinege pihenővel és a madármegfigyelő toronnyal.

Jó néhány szolgáltató és turisztikai attrakció is elérhető: Bella Állatpark, DRV Vizek Háza, Fordított Ház, Óriáskerék, több kilométeres szabad strand játszóterekkel, sportpályákkal és fittneszparkokkal tarkítva. Változatos kulturális, szabadidős és gyermekprogrammal várja a városba látogatókat a BRTK Könyvtár és Kálmán Imre Emlékház, valamint a Kálmán Imre Művelődési Központ. Sima víztükör, a természet csendje és páratlan panoráma várja a partszakasz több pontján a SUP, kajak vagy épp a horgászat szerelmeseit.

Május utolsó hétvégéjén a hajóállomás környéke megtelik élettel és rózsaillattal a Pünkösdi Rózsafesztivál keretében, ahol színes vásári forgatag, rózsaültetés, gyermekprogramok sokasága fogadja a vendégeket. Siófok város 55 éves, és az idén Varga Imre szobrászművész születésének 100. évfordulója és a Balaton Táncegyüttes 60. születésnapja is színesíti a jubileumi programsorozatot. Új kiállítótérrel, megújult kiadványokkal, arculattal, online kvízjátékkal, színes rendezvényekkel és születésnapi Siófok55 Városnappal vár minden érdeklődőt egész évben a dél-balatoni város.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!