Szupersporthajót készít a Mercedes

2018. február 19.
Címkék :

A Cigarette Racing megcsinálta a hatszemélyes szupertsporthajót, amely 225 km/órás sebességgel képes száguldani a vízen. Az ihletet a Mercedes-AMG Project One adta hozzá.


Nem ritka, hogy az autógyártók más területre is beteszik a lábukat a biciklitől a repülőkön át egészen a hajókig. Ebben az esetben épp az utóbbiról van szó, és a Cigarette Racing Team 515 Project One névből már könnyen kitalálható, hogy nem más adta hozzá az ihletet, mint a Mercedes hamarosan érkező szupersportkocsija, a Project One. A Mercedes már több mint 10 éve partnere a villámgyors hajókat készítő Cigarette Racingnek.


A 15,6 méteres hajó fedélzetén összesen hatan utazhatnak, elkészítéséhez gazdagon használtak szénszálas elemeket, így végtelenül könnyű is. Súlya csupán 2268 kilogramm.


A motortérben két Mercury Racing V8-as motor található, melyek együttes teljesítménye akár 3100 lóerő is lehet. Alapvetően 91-es oktánszámú üzemanyaggal 1350 lóerős teljesítménnyel kell gazdálkodni, azonban némi versenybenzinnel 1550 ló szabadul fel a motorokból. 225 km/órás sebességgel képes száguldani – írta a vezess.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!