Szoros versenyt hozott a Swan Sardinia Challenge

„Izgalmas, mozgalmas és nagyon szórakoztató volt ennyire kiegyenlített mezőnyben versenyezni” – Richard Thompson, Black Seal.

A Swan Sardinia Challenge látványos körülményeket biztosított és szoros versenyt hozott a The Nations League 2023 szezon második fordulójára a tulajdonosok és legénységeik számára.

A ClubSwan 50, ClubSwan 42 és ClubSwan 36 osztály csapatai Szardínia délkeleti partjainál, Villasimiusban gyűltek össze, ahol a ClubSwan Racing családot a Marinedi csoporthoz tartozó Marina di Villasimius látta vendégül.

A regatta nyitónapján az erős szél kizárta a biztonságos versenyzést – bár sokan kihasználták a körülményeket, hogy kite-ozzanak és wingfoilozzanak, másnap pedig a gyenge szél egyetlen, de komoly kihívást jelentő futamra korlátozta a programot a Capo Carbonara körzetében. A harmadik napon végre rendesen vitorlázható szél fújt, amiben a flotta néhány tagja több mint 20 csomós sebességgel száguldott bő szélben – komoly látványosságot nyújtva.

A verseny annyira szoros és változatos volt, hogy a tizenhárom hajós CS50 osztályban a regatta során vitorlázott négy futam mindegyikében más-más győztes született. Végül August Schram Stella Maris-a (AUT) aratott győzelmet a Drifter Sail (ITA) és a Vitamina (ITA) előtt. A regatta emlékezetes marad az osztály egy másik versenyzője számára is: Giovanni Lombardi Djangója (GBR) élete első ClubSwan 50-es futamgyőzelmét szerezte meg.

ClubSwan 36 osztályban is hasonlóan kemény küzdelem folyt, az első három hajót mindössze egyetlen pont választotta el egymástól. Richard Thompson Black Sealje (GGY) nyerte a kemény, de végig sportszerű versenyt Edoardo és Vanni Pavesio Fra Martinája (ITA) és Giangiacomo Serena di Lapigio G-Spotja (MON) előtt.

ClubSwan 42 osztályban a dobogó első két fokára spanyol egységek állhattak fel: Pedro Vaquer Nadirja egy ponttal előzte meg Jose Maria Meseguer Pez De Abrilját, harmadik lett a Koyre – Spirit of Nerina (USA).

Teljes eredménylista.

Három futam a harmadik napon, elképesztő bőszeles száguldásokkal, vitorlaszakadással:

YouTube video

„Villasimius és a Marinedi Group kiváló munkát végeztek, és az időjárás okozta kihívások ellenére is látványos versenyeket tudtunk rendezni ebben a fantasztikus környezetben. Szerintem a 2023-as Swan Sardinia Challenge sokáig emlékezetes marad azok számára, akik résztvettek rajta” – mondta Federico Michetti, a ClubSwan Racing sporttevékenységekért felelős vezetője.

A ClubSwan Racing szezon következő eseménye a The Nations Trophy (június 20–24.) Szardínián, a Yacht Club Costa Smeraldában, ahol megint ez a három one-design osztály vesz részt.

Mit szeretsz a ClubSwan Racingben?

YouTube video

(fotók és forrás: ClubSwan Racing)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!