Szkander a komppal: női vitorlásverseny Horvátországban

A Yachting Club Host idén nyolcadszor rendezte meg kizárólag hölgyek számára kiírt vitorlásversenyét, amelyen ezúttal végül három első helyezettet hirdettek.

Vis szigetén (Horvátország) a nemzetközi nőnaphoz időzítik a PMS Žena Regattát, ezúttal az első versenynap pont március 8-ára esett. A szerb, horvát, magyar és nemzetközi (Welcome On Board International) csapatokat csütörtök este pazar vacsorával fogadták.

Pénteken változékony körülmények (csak a szélerő 4–19 csomó között váltakozott) mellett négy futamra került sor a szervezők által biztosított Bavaria 34-esekkel. Az A csoportban a Penge Ladies, a B-ben a Sailing Team Lilly egyaránt 2-2 pontot gyűjtött.

Szombaton az előrejelzésnek megfelelően befelhősödött az ég, esni kezdett az eső, sőt, megerősödött a Jugo, ami az öbölben foltosan terjedt le. Az erősszeles szakaszokat trükkös-kisszeles részek váltogatták, az újabb négy futam végére a Penge Ladies három, a Sailing Team Lilly két pontot tett hozzá előző napi teljesítményéhez. Miközben a Petar Hektorović is beszállt a küzdelembe.

Ám a Penge nem volt egyedül az 5 pontjával, mert a Košava 2 és a Frapa ugyanannyin állt, így hosszas számolgatás és tanakodás után a rendezőség hármas holtversenyt hirdetett az élen. Mögöttük a Lilly 4 pontja a negyedik helyre lett jó, de ezzel is maguk mögé utasították a mezőny többi részét.

Vasárnapra a Jugo további erősödését várták (ez be is következett), emiatt minden aznapi kompjáratot töröltek, így a mezőny a szigeten ragadt, némiképp fellendítve a sziget álmoskás turisztikai életét.

(fotók: Adriatic Race – Jadranska Regata)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!