Százhúsz hajó kerüli majd Szicíliát – Rolex Middle Sea Race

Bő egy hét van hátra a 2022-es Rolex Middle Sea Race rajtjáig, a nevezési lista százhúsz jachtot tartalmaz, amelyek 25 országot képviselnek.

Bár a járvány háttérbe szorult, jó néhány egyéb bizonytalanság van a világban, ám a 606 tengeri mérföldes klasszikus továbbra is globális vonzerővel büszkélkedhet. Október 22-én, szombaton a vallettai Grand Harbourból ágyútüzek robajára indul útjára a mezőny.

A flottát száztizenkét egy- és nyolc többtestű hajó alkotja. Öt trimarán is 21 méter hosszú, a legnagyobb jacht a Leopard 3 (30,48 méter), a legkisebb a Cuorematto (9,5 méter). A legtöbb nevezés Olaszországból (27) futott be (második Franciaország tizenkilenccel) a legmesszebbről utazó csapatok: High Five (Új-Zéland) és Maverick (Ausztrália). A mezőnyben tizenegy olyan egység található, ahol a komplett legénység mindössze kétfős.

Hatalmas összecsapás várható az élen Giovanni Soldini Maserati Multi 70-ese, Riccardo Pavoncelli Manája (amelyet a gyorsasági vitorlázás rekordere, Paul Larsen irányít), a Zoulou (FRA), Frank Slootman amerikai Snowflake-je és Cosimo Malesci Axcissje között.

Az egytestűek mezőnyében profik és amatőrök keverednek, az abszolút győzelemre hajtók és azok, akik elsősorban a részvételt tartják fontosnak. A magyar színekben induló Wild Joe (Józsa Márton, RP60) csapata a tapasztaltabb legénységek közé tartozik: „A Wild Joe Sailing Team tizenegyedik alkalommal indul a versenyen, korábban egy kisebb hajóval vettünk részt így most már a 14. Rolex Middle Sea Race-re készülünk. Győzni jövünk, és büszkén képviseljük Magyarországot ezen a nehéz, de gyönyörű versenyen”.

Máltai lobogó alatt tizenkét csapat hajózik majd, köztük a 2019-ben és 2020-ban is abszolút győztes Elusive 2.

2021, a majdnem tökéletes verseny.

A 2022-es, negyvenharmadik Rolex Middle Sea Race október 22-én, szombaton rajtol, az eseményt élőben közvetítik a Facebookon, a YouTube-on és a TVM máltai televíziós csatornán.

Előzetes:

YouTube video

(fotók és forrás: rolexmiddlesearace.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!