Suzuki-újdonságok az 57. Genovai Hajókiállításon

Olaszországban bemutatkozott a DF100B, a 100 LE kategória legkönnyebb motorja.

A Suzuki könnyű és kompakt négyütemű hajómotorokat készít, és ezek a jelzők az új DF100B motorra is illenek. Figyelmét erre a középkategóriás szektorra fordítva a Suzuki megalkotta a jelenleg kapható legkönnyebb 100 lóerős hajómotort.


A mindössze 157 kilós DF100B 25 kilóval könnyebb, mint a korábbi DF100A, és 6 kilóval könnyebb versenytársánál, így képes egészen különböző súlyú és méretű hajók meghajtására.


A Suzuki az új DF100B hajómotor tervezésekor a DF70A/80A/90A típusban már jól bevált 1502 köbcentiméteres motoregységet vette alapul. Ez a típus azonban annál is többet tud: továbbfejlesztett ECM motorvezérlést kínál, és vízérzékelő üzemanyagszűrővel is ellátták. A vízérzékelő üzemanyagszűrő gondoskodik a motor védelméről, mivel hangjelzéssel figyelmezteti a vezetőt, ha víz került a motorba.


Az új típus fekete (Pearl Nebular Black) és fehér (Cool White) színben kapható, és megjelenésének exkluzivitást kölcsönöz a 3D ezüst S embléma. A korábbi DF100A típus az új DF100B mellett továbbra is kapható, így az ügyfelek eldönthetik, hogy igényeiknek melyik 100 lóerős motor felel meg leginkább.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!