Spartacusos sikerek a Garda-tavon

Tizenegy fős csapattal utazott a Spari az idei 35. Garda Lake Meetingre. Sokak számára újdonság volt ez a verseny, hisz első alkalommal vettek részt ezen a kiemelkedő nagyságrendű eseményen.


Az edzések és a verseny alatt, egy nap kivételével, egész héten kitűnő déli szél fújt. A 15–18 csomós alapszélre néha 20–23 csomós befújások érkeztek. Az első két versenynapon három-három futamot rendeztek, míg az utolsó kvalifikációs napon két futamot vitorláztak. Az aranycsoportba Jeney Máténak és Zolnai Samunak sikerült bekerülnie, az ezüstcsoportban folytathatta a versenyzést Szabó Roni, Verebély Matyi és Nándi, Borda Levi, Jeney Kristóf, míg a bronzban versenyzett tovább Tóth Atus és Baticz Barna. Gáborjáni Szabó Bence az emerald, míg Héder Bendzsi a pearl csoportban állt rajthoz.

A final race két futamában Jeney Máté nem a legjobb formájában vitorlázott, de így is a legjobb magyarként végzett a versenyen. Zolnai Samu sokat fejlődött az elmúlt évben, ezen a versenyen tett róla tanúbizonyságot. A népes ezüstcsoportos csapat egy jó és egy rossz futamot teljesítve fejezte be a versenyt. Itt Szabó Roni lett a legjobb. A bronzcsoportban Tóth Atus teljesített jobban, itt ő lett az első magyar. Az emerald csoportban Gáborjáni Szabó Bence ötödik helyével ért el nagy sikert, Héder Bendzsi pedig a pearl csoportban vitorlázott egy kilencedik helyet – írta a spartacus.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!