Spanyol győzelem Bermudán – elképesztő erőt mutattak a SailGP-ben

2024. május 7.
Címkék :

Diego Botín csapata a liga két nagyágyúját, Ausztráliát és Új-Zélandot győzte le a május 4–5-én megrendezett Bermuda SailGP háromhajós döntőjében.

Ez volt a spanyol csapat második győzelme a negyedik szezonban, amivel tovább növelték előnyüket a negyedik helyezett Rockwool Denmark és az ötödik helyezett Franciaország előtt az összetettben, és egy lépéssel közelebb kerültek ahhoz, hogy biztosítsák helyüket a július 13–14-én San Franciscóban megrendezendő háromhajós, 2 millió dolláros díjazású nagydöntőben.

Vissza Bermudához: az öt futamból álló selejtezőszakaszban a Kanada majdnem megcsípte a spanyolokat, akik végül mégis jogot szereztek arra, hogy megmérkőzzenek a két legjobb csapattal, az új-zélandi Black Foilsszal és az ausztrál SailGP Teammel. Csakhogy amikor ők ketten a döntő rajtja előtt összeakaszkodtak, Botínék alulról megkerülték őket, és onnantól nem volt megállás. A kivi csapat, amely a selejtező során a gyengébb rajtait sebességfölénnyel kompenzálta, jóval az ausztrálok előtt ért célba.

Összefoglaló az első napról:

YouTube video

„Úgy érzem, egyre erősebbek vagyunk, és ez csodálatos érzés” – mondta Botín. „Szorosak a küzdelmek, mindenki csúcsformában van, egy percre sem szabad lankadnunk, mert az ellenfelek egyre jobbak és jobbak lesznek, nekünk is folyamatosan fejlődnünk kell.”

A verseny megnyerésével Spanyolországnak sikerült felzárkózniuk az ausztrálokhoz az éves ranglistán, amit továbbra is a Black Foils vezet: „Határozottan érdekes hétvége volt számunkra” – ismerte el Burling. „Néha egy kicsit megnehezítettük a saját életünket, de jó érzés volt, hogy miénk a leggyorsabb hajó.”

A második nap fő történései:

YouTube video

A hétvége nem volt mentes a drámáktól – kezdve egy olyan hibával, amely Taylor Canfield és a US SailGP csapatának a versenybe került. És folytatva azzal, hogy Slingsby és az ausztrál legénység szerint folyamatos technikai problémák voltak az F50-essel a verseny alatt: „Attól tartok, hogy néhány beállítás valahogy megváltozott az éjszaka folyamán, mert nem éreztük megfelelőnek a hajó sebességét, és sok olyan dolog történt, ami tegnap nem” – nyilatkozta Slingsby. „Ennek muszáj lesz a végére járnunk, de ez nem kisebbíti a spanyolok érdemeit, remekül kapták el a rajtot a döntőben, ők voltak a legjobbak, gratulálok nekik.”

(forrás: sailingscuttlebutt.com, fotók: sailgp.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!