Segítség az akadálymentes strandoláshoz

2024. szeptember 1.
Címkék :

A görög Tobea és a Siemens közösen kifejlesztett speciális, sínrendszerre szerelt széke egy távirányító segítségével lehetővé teszi, hogy a mozgáskorlátozott emberek önállóan, külső segítség nélkül juthassanak a vízbe, majd a partra.

A technológia révén azok is élvezhetik a tenger nyújtotta élményeket, akik korábban a megfelelő infrastruktúra hiánya miatt ezt nem vagy csak korlátozottan tehették meg. A Siemens vezérlés- és irányítástechnológiája felel a Seatrac zökkenőmentes és megbízható működésért a tengerparti környezetben.

A technológiai biztosítja a távoli vezérlést és a gyors hibajavítást, hiszen bármilyen gond esetén a rendszer azonnal értesíti az üzemeltetőt az intelligens diagnosztikai és kommunikációs alkalmazások révén. A beépített biztonsági funkciók pedig segítenek megakadályozni az eszköz jogosulatlan használatát.

A Seatrac jelentősen hozzájárul a strandok akadálymentesítéséhez. Az innovatív eszköz már több mint 250 strandon elérhető világszerte, többek között Görögország, Törökország, Dél-Olaszország és Horvátország népszerű partszakaszain. A felhasználók térképes információk alapján tájékozódhatnak a rendszer aktuális elérhetőségéről és állapotáról, sőt akár saját távirányítót is igényelhetnek, így bármikor igénybe vehetik az eszközöket – írta a turizmusonline.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!