RS Dingi Tesztnap a Lágymányosi-öbölben

2017. május 10.
Címkék :

Hihetetlen érzés a víz felett néhány centiméterrel egy modern vitorlás kormányát fogva száguldani, miközben süt a nap és záporoznak ránk a hajónk által felvett vízcseppek. Vagy mégsem? Most mindenki kipróbálhatja – még akkor is, ha netán nem a Velencei-tó vagy a Balaton közepén lakik.

A világ egyik legnépszerűbb hajógyártó cége, a brit RS, illetve annak magyarországi leányvállalata a Vitorlázó Gyermekekért Egyesülettel közösen hétvégén RS Dingi Tesztnapot szervez a Lágymányosi-öbölben. Bárki kipróbálhatja, a saját bőrén megélheti, hogy milyen érzés ezekkel a fürge hajókkal száguldozni a vízen.

A vitorlázni vágyók maguk dönthetik el, melyik típus „fekszik” nekik a legjobban, a kétszemélyes, aszimetrikus spinnakerrel szerelt RS Feva, a karbonból készült rohanógép RA Aero vagy a túrázásokhoz tervezett Venture. Élvezné-e a trapézolást az RS 500-zal, vagy inkább egy tanulóhajót szeretne a gyerekeknek az RS Quba személyében? Bármelyik hajó is legyen az előzetes jelölt, pénteken vagy szombaton érdemes kisétálni a Kopaszi-gátra, egészen a VGYE kikötőjéig (a Café Ponyvaregény mögött).

A Tesztnap valójában két nap: május 12-én, pénteken 13.00 és 19.00, szombaton pedig 10.00 és 18.00 óra között várják az érdeklődőket. A hajókat szakavatott edzők és versenyzők segítségével lehet kipróbálni, de aki már valamelyest gyakorlottabb, egyedül is mehet egy próbakört az öböl vizén.

A hajók kipróbálásához telefonos vagy e-mailes bejelentkezés szükséges az alábbi elérhetőségeken: e-mail: eva.orszigethy@rs-sailing.hu, tel: 06/20 940 7876.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!