Rekordot dönthet a 2022-es Kékszalag

Július 14-én, 9-kor rajtol az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj, amelyen minden eddiginél több résztvevőre számít a Magyar Vitorlás Szövetség. Az esemény idén is többnapos vitorlás ünnep lesz, a verseny ideje alatt kiállítókkal, parti programokkal, óriáskivetítővel várják az érdeklődőket Balatonfüreden.

A versenyzőknek negyvennyolc óra áll rendelkezésre a 155 kilométeres táv megtételére, a már hagyományosnak számító Balatonfüred–Balatonkenese–Siófok–Tihany–Keszthely–Balatonfüred vonalon. „A Kékszalag több mint egy vitorlásverseny, a Balaton ünnepe, amely hatással van az egész balatoni térség turizmusára, sportéletére” – mondta el Holczhauser András. A Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára hozzátette: ez hazánk legnagyobb vitorlásversenye, amelyen találkozik az innováció, ugyanis a legmodernebb technika is megjelenik a vízen, valamint a tradíció, hiszen a nagy múltú klasszikus hajók is rajthoz állnak.

A nevezésre ezúttal is az Anna Grand Hotelben kerül sor július 13-án személyesen, az online nevezés viszont már május 20-án elindult az MVSZ VIHAR rendszerében.

„A Kékszalag rajtját ezúttal is meg lehet nézni a partról is, valamint óriáskivetítőkön keresztül követheti a versenyt a balatonfüredi közönség. Büszkék vagyunk arra, hogy az idén is a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. a verseny hivatalos díjszállítója. A díjkiosztó ünnepség a Gyógy téren lesz, július 16-án, szombaton. Az idei esztendőben a Kékszalag Fesztivál már a versenyt megelőző héten elindul, ugyanis szombaton tartjuk a Fehér Szalag GeneralCom Nagydíjat, másnap pedig ifjúsági versenyzőink mérik össze tudásukat egy látványos pályaverseny keretében a balatonfüredi nagymóló előtti vízterületen a Kékpántlikán. Nem titkolt célunk mindezzel, hogy közelebb hozzuk a Kékszalagot és kísérőrendezvényeit a fiatalokhoz, valamint a családokhoz. Egy meglepetéssel is készülünk, szeretnénk a leggyorsabb katamaránokat a befutó után kézzelfoghatóvá tenni a nagyközönségnek a Tagore sétányon” – tette hozzá Holczhauser András.

A főtitkár beszélt arról is, hogy a Magyar Vitorlás Szövetség évről évre egyre nagyobb hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra és hívja fel a figyelmet arra, hogy a versenyek szervezése is nagy ökológiai lábnyomot hagyhat. Éppen ezért szeretnének élen járni a környezetvédelmi vállalásokban, valamint a társadalom edukációjában a versenyrendezés, a szabadidősport terén egyaránt.

Az idén másodszorra adják át a KPMG Fair Play különdíját, amely annak a csapatnak jár, amelyik a fair play szellemében kiemelkedően teljesít a táv alatt. A díj védnöke dr. Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke – írta a hunsail.hu.

Címvédés a Kékszalagon 2021-ben

Kékszalag 2020: történetek a mezőnyből

Ez egy speciális Kékszalag volt – kisfilm a 2020-as versenyről

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!