Hamarosan jön a vitorlázás ünnepe

Az 53. Kékszalag Raffeisen Nagydíj július 22-én reggel kilenckor rajtol Balatonfüredről. A táv légvonalban 155 kilométer, de ez a szélviszonyok alakulása következtében jóval többre növekedhet.

Az 1934 óta futó verseny budapesti sajtótájékoztatóján a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke megköszönte a különböző szponzoroknak a támogatásukat. „A Kékszalag a vitorlázás ünnepe, ekkora túraverseny nincs még egy Európában. Szól azokról, akik a győzelemért küzdenek, de a több mint 600 induló hajó közül mindenki a vitorlázás értékeit demonstrálja; az összetartást, a csapatmunkát és a természet szeretetét. Ezért az értékek ünnepe ez a verseny” – mondta Gerendy Zoltán.

Az idén harmadik alkalommal a Raiffeisen bank a névadó főszponzor. Zolnai György vezérigazgató kifejtette azon vágyát, miszerint a bank neve ugyanúgy összefonódik majd itthon a vitorlázással, mint ahogy Ausztriában a síeléssel.

A címvédő RSM 2 vezetője, Kalocsai Zsolt rendkívül szoros versenyre számít, és a csapategységben látja a siker kulcsát: „Tíz évet fektettünk a jelenlegi hajónkba, rendkívül egyedi felépítésű, és hatalmas csapatmunka volt idáig eljutni. Tavaly háromszor is meg kellett nyernünk a versenyt, hiszen folyamatosan utolértek minket. Az idén is hasonlóan szoros küzdelmet várok a győzelemre reálisan pályázó 4-5 hajó között.”

Történetek a mezőnyből: 4 csapat – 4 sztori a 2020-as Kékszalagról.

Ez egy speciális Kékszalag volt: rövidfilm a tavaly versenyről:

YouTube video

(nso.hu)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!